Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Meetverschillen tussen Google Analytics en Adcrowd

Er zullen altijd meetverschillen tussen twee systemen en dus ook tussen de resultaten in Google Analytics en die in de rapportage van Adcrowd. Dit komt doordat er tussen meetsystemen altijd enigszins een afwijking ontstaat. Meestal blijven deze verschillen onder de 10%.

Een verschil kan bijvoorbeeld ontstaan als de pagina direct wordt weggeklikt (als deze bijvoorbeeld niet goed laadt) na het klikken op een online advertentie. De klik wordt dan wel geregistreerd op Adcrowd, maar het bezoek zie je niet terug in Google Analytics.

Meetverschillen bij conversies

Ook bij conversies kunnen meetverschillen ontstaan Tussen Google Analytics en Adcrowd. Dit wordt veroorzaakt door de conversie attributie. Zo wordt in Google Analytics de conversie standaard toegewezen aan de laatste klik voordat de klant is geconverteerd. 

Voorbeeld:
Een bezoeker van jouwsuperwebshop.nl verlaat de site en door de ingestelde retargetingcampagne op Adcrowd krijgt hij elders een advertentie te zien. Hij klikt op deze advertentie en kijkt nogmaals op de site rond. Hij besluit uiteindelijk nog niet te kopen. De volgende dag zoekt hij in de zoekmachine Google naar 'jouwsuperwebshop.nl' en besluit op de site nu de aankoop af te ronden.

Aangezien de bezoeker op de advertentie via Adcrowd heeft geklikt en binnen 30 dagen is geconverteerd, wordt deze in Adcrowd geteld als conversie. Google Analytics kijkt echter alleen naar de laatste klik en ziet dat deze gebruiker afkomstig is van zoekmachine Google. Google Analytics zal de conversie dan toekennen aan Search.

Google Analytics toont meer (Amerikaanse) kliks

Adcrowd heeft toegang tot alle grote, wereldwijde advertentieveilingen. Hiermee ben je gegarandeerd van een groot bereik voor je campagnes. Deze advertentieveilingen keuren je advertenties handmatig én geautomatiseerd. Met name Appnexus (adnxs) is actief in het blijven keuren van je advertenties, ook tijdens je campagne. Zo wordt bijvoorbeeld voorkomen dat je advertentie opeens niet meer doorklikt naar een goed functionerende pagina. Hun interne tools kunnen daarom ook kliks genereren die zichtbaar worden in Google Analytics. Deze kliks zijn veelal afkomstig uit de VS, met name New York, en dit kunnen tot enkele kliks per advertentie per dag zijn. Deze kliks worden niet geregistreerd in Adcrowd, maar wel in Google Analytics. Uiteraard zijn er ook geen kosten verbonden voor deze impressies en kliks die worden gegenereerd door de tools om je ad te testen.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Meetverschillen tussen Google Analytics en Adcrowd

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×