Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hoe zet je dynamische advertenties in als webshop?

Webshop App of Platform?

Na registratie bij Adcrowd krijg je de keuze om Voor Webshop App of Platform te kiezen. Waarbij Webshop App is geoptimaliseerd voor webshops, is het Platform onze meest uitgebreide interface. Als je kiest voor Webshop App wordt je automatisch door de stappen geleid om Dynamische advertenties aan te maken. Kies je voor Platform, dan kan je dit blog gebruiken voor het opzetten van je dynamische banners.

Wat heb je nodig om gebruik te maken van dynamische advertenties?

Aangezien dynamische banners eerder bekeken producten bevatten, zijn producten in de webshop een vereiste. Deze Worden doorgaans in een productfeed geplaatst. De productfeed kan je bij Adcrowd uploaden in een aantal formaten: Magento, Google Shopping en Adcrowd RSS. In een eerder geschreven artikel vind je meer over de specificaties van de productfeed. 

Het uploaden van de productfeed in Adcrowd ziet er als volgt uit:

Het logo kan vanaf de webshoppagina worden toegevoegd of van een andere pagina waar deze in hoge resolutie staat. Er kan ook gekozen worden voor een bestand van de computer. Het ideale formaat van het logo is 300 x 90 pixels. 

Toevoegen dynamische advertenties

Na het toevoegen van de productfeed kunnen de Dynamische Advertenties worden gemaakt. Hiervoor kies je voor een retargeting op het web campagne. Het is niet mogelijk om via Facebook retargeting dynamische advertenties in te zetten. Bij stap 4 kies je voor 'Dynamische advertenties' en vervolgens verschijnt er een voorbeeld van jouw dynamische advertenties.

De banners worden automatisch in zes formaten aangemaakt. Hierdoor wordt de kans vergroot dat je met jouw campagne overal op het web vertoond kan worden aan Jouw Verloren Bezoekers. De kleuren zijn aan te passen aan jouw eigen huisstijl en ook de tekst in de button kan je aanpassen. 

Wat zien eerdere bezoekers precies in dynamische advertenties?

De banners bevatten eerder aangeklikte producten, dus als er bijvoorbeeld bij een webshop in keukengerei een spatel en een specifieke pan is aangeklikt, dan verschijnen deze producten opnieuw in de advertenties. Mochten jouw verloren Bezoekers niet Verder Zijn Gekomen dan de productpagina en niets hebben aangeklikt of slechts een enkel item, dan worden de andere vakjes gevuld met de populairste producten uit jouw webshop. Zo verleid je verloren bezoekers die nog niet veel hebben geklikt om nogmaals een kijkje te nemen en wellicht toon je ze wel hun nieuwe aankoop. 

Als de bezoeker op de advertentie klikt, komen zij direct uit bij de productpagina. Hierdoor hoeven zij niet te zoeken naar het product. Klikken op het logo leidt naar de homepage van de webshop.

Maak segmenten aan

Bij dynamische advertenties is het vooral belangrijk om te werken met segmenten, zodat je een onderscheid kan maken in hoe ver deze op de website zijn gekomen. Voor bezoekers van de winkelwagen is een hoger CPM-bod aan te raden, doordat zij al grote interesse hebben getoond in één of meerdere producten. Voor de bezoekers die Niet Verder Zijn gekomen dan de homepage is een laag bod aan te raden. Maak ook een segment aan voor geconverteerde bezoekers zodat zij niet nogmaals met de zojuist aangeschafte producten in aanraking komen. Zo voorkom je irritatie en verspil je geen advertentiebudget aan klanten die al geconverteerd zijn. This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Hoe zet je dynamische advertenties in als webshop?

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×