Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

LIIGA и особености при отличителност на европейски марки

Tags: liiga euipo

Европейският съд излезе с решение по дело Case T‑54/15, Jääkiekon SM-Liiga Oy срещу  European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Делото касае опит за регистрация на следната европейска марка за класове 9, 16, 25, 28, 29, 30, 32, 33, 39, 41 и 42:

EUIPO отказва регистрация на марката за  "Игри и играчки; гимнастически и спортни артикули, които не са включени в други класове "от клас 28 и" спортни дейности "от клас 41.
Причините за отказа са липса на отличителност и описателност на марката. Думата LIIGA означава спортна лига на финландски поради което е неотличителна за посочените стоки. Наличието на образни елементи в марката не е достътъчно за да създаде нужната степен на отличителност поради факта, че тези елементи сами по себе си са банални и не допринасят съществено в отличаването на марката.
Съдът потвърждава това решение и отхвърля жалбата срещу него.
Това решение е пример за това, че не всички неотличителни имена могат да получат регистрация дори и представени, като комбинирани марки. Всичко зависи от цялостното възприемане на марката и създавания от нея отличителен характер.
Източник: Marques Class 46. 


This post first appeared on Intellectual Property Planet, please read the originial post: here

Share the post

LIIGA и особености при отличителност на европейски марки

×

Subscribe to Intellectual Property Planet

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×