Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

The Rossettis Dutch Tour: Op Woeste Hoogte

The Dutch band The Rossettis begins today, September 18, a tour presenting their musical and poetic show On Op Woeste Hoogte where Vincent Bijlo plays Patrick Brontë in 1860:
Haworth, Yorkshire, Engeland. Het is 1860. Aan tafel in de woonkamer zit dominee Patrick Brontë. Brontë, gespeeld door Vincent Bijlo, denkt terug aan zijn 3 veel te vroeg overleden dochters, Anne, Charlotte en Emily. Hij mist ze, maar hij heeft hun erfenis, die van onschatbare waarde is.
Hij laat ze wederopstaan. Hun poezie wordt verklankt door The Rossettis.
The Rossettis is de band rond zangeres Mariska Reijmerink, die Engelse poëzie op muziek zet. De band bestaat verder uit Jan-Peter Bast op piano, Arthur Brenkman op drums en percussie en Sophie de Rijk op viool.
De familie Brontë
Charlotte, Emily, Anne en enige zoon Branwell overleden allemaal jong. Charlotte is beroemd geworden met haar roman Jane Eyre, Anne met Agnes Grey en Emily met haar onvergetelijke liefdesgeschiedenis van Cathy en Heathcliff in Wuthering Hights. Zoon Branwell probeerde het als portretschilder, huisleraar en dichter, maar mislukte eigenlijk in alles.
Op Woeste Hoogte ademt op eenentwintigste-eeuwse wijze de negentiende eeuw. De gedichten gaan over gevoelens die wij in onze tijd nog steeds kennen: verdriet, blijdschap, angst, wraak en het verlangen om tot bloei te komen. (Translation)
18 september, 13.00h: Beauforthuis, Austerlitz
19 september: Kleine Komedie Amsterdam
30 september, 20.30h: Jan van Besouw, Goirle
1 oktober: Stadstheater, 20.30h, Zoetermeer
3 oktober, 20.30 h: Stadsschouwburg, Utrecht


This post first appeared on BrontëBlog, please read the originial post: here

Share the post

The Rossettis Dutch Tour: Op Woeste Hoogte

×

Subscribe to Brontëblog

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×