Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hyllningsrecensionerna av "Under" fortsätter


Recensenterna fortsätter att hylla min nya bok "Under".
Så här skriver Dala-Demokratens kulturredaktör Ulf Lundén skriver bland annat i sin recension:
"...Victor Estbys dagsverser har släktskap med tidigare generationers skriftställare som sysslat med dagsvers. Jag tänker framför allt på författaren Stig Dagerman, underhållaren Tage Danielsson men även på skådespelaren/vissångaren Allan Edwall.
Victor Estby har samma vässade pennudd och har, precis som sina inspirationskällor, ett varmt humanistiskt anslag. Den rimmade formen gör att du kan skapa en egen rytm; ja rent ut av en melodislinga..."
Och:
"...I novellerna möter vi flera utslagna människor. De är missbrukare och hemlösa. Olika personer vars liv är en trasa med stora svarta hål. Det märks att han varit redaktör för de hemlösas tidning Situation Stockholm i tio år. Författaren Victor Estby är genuint intresserad och nyfiken på sina karaktärer. De kliver fram som levande personer, sammansatta och motsägelsefulla. Överlevare som hittar egna vägar ut ur svåra situationer.
I en av novellerna möter läsaren taxichauffören Hassan från Säffle. Det är ett väl fungerande byte av berättarperspektiv. Så här ser vi ut och beter oss i den andres ögon. Det är en dråplig skröna till novell. Det skall bli intressant att följa Victor Estbys fortsatta författarskap."

I Dast Magazine skriver Karl Hjelm bland annat: "Victor Estby är en skicklig dagsversmakare..."

ABF:s nyhetsbrev Boklådan skriver: "I Under (Karnstedts) samsas smarta, humorspetsade dagsverser med svarttonade vardagsnoveller om hårt arbetande människor med drömmar. Med eller utan bostad. Med eller utan framtid.  Det är ändå hoppfull läsning om livet omkring oss."This post first appeared on Victor Estby, please read the originial post: here

Share the post

Hyllningsrecensionerna av "Under" fortsätter

×

Subscribe to Victor Estby

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×