Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

5 znakova da neko ne brine o vašim osećanjima.

Postoji toliko alarma koji govore beži, trči koliko te noge nose, a mi ipak ostajemo u lošim vezama, lošem društvu, lošem kolektivu. I tako, sam sebi zagorčavamo život. Morate preuzeti odgovornost za svoje postupke. Ponekad, treba se okrenuti i otići. Ponekad zbog drugih, ali najviše zbog sebe. Nije dovoljno da budeš sa nekim, i taj neko mora da bude sa tobom. U svemu, u svakoj situaciji. Izgovori umesto rešenja su takav kliše... Taj neko nije muškarac, taj neko nije prijatelj, nije dobar kolega... Ne. Kad je nekome zaista stalo do vas, taj će prevrnuti planine i doći će do vas, vašeg srca ili duše.


Beg ne mora uvek da bude znak kukavičluka. Ako ste pokušale/i sve, a opet se nije ništa promenilo jedino što vam preostaje je da bežite. Idite. Idite u pravcu nečeg boljeg. Ne obećavam da će biti lako. Ali na kaju biće sve lepo. 


Život je previše kratak za loša prijateljstva i loše veze.  • Nekako uvek naprave da ste vi krivi.  Uvek je lakše svaliti krivicu na drugoga. Međutim to nikada nije bilo rešenje. Uvek će problem ostati problem sve dok se ne reši. Ovakve osobe ne prihvataju krivicu, nikada neće reći da je u njima problem čak i ako vi znate da ništa pogrešno niste uradili i da ne postoji ni jedan argument koji vas okrivljuje.

  • Kada pokušate da  izrazite to kako se osećate u vezi sa nekom situacijom kažu da pravite dramu.  Nije to ništa, nisam mislio/la tako, pogrešno tumačiš, praviš problem gde ga nema... Ako se bilo šta, situacija/razgovor odrazi na vaša osećanja...važno je. Imate pravo da želite da raspravite, da znate, da odreagujete na nešto nekom emocijom. Ako vas zaboli - važno je, ako vas iznervira -  važno je, ako vas razočara - važno je. Ako vi kažete da postoji problem onda ga i ima.

  • Nikada ne pitaju kako se vi osećate. Ovo je jako jasan znak. Neko ko ne brine o tome kako se osećate nikad vas to neće pitati. Želeo bih da otputujem sa prijateljima za vikend, kako se ti osećaš u vezi sa tim? Volela bih da večeras izađem sa drugaricama, da li bi ti to smetalo? 

  • Stalno se osećate usamljeno. Kada ste SAMI u vezi tu opasno nešto ne štima. Kada vas zatrpava svojim obavezama, problemima i planovima a vas ne uključuje u razgovor normalno je da će te se osetiti isključeno i usamljeno. Veza podrazumeva da se poštujete međusobno pa i da poštujete brige, sumnje, želje i potrebe jedno drugog...

  • Plašite se da ih kritikujete. Osobe koje ne pihvataju kritiku nisu ni za same sebe a kamoli za druge. Nismo savršena bića i imamo i mane i vrline. Ipak, prilagđavanje je ključ uspeha bilo koje veze. Ako se plašite da kažete dečku/devojci da vam nešto smeta jer mislite da će odgvoriti napadom to nije osoba za vas i to apsolutno nije veza za vas.

Predhodni post : To što te VOLIM ne znači ništa.

This post first appeared on Klasična Romantična, please read the originial post: here

Share the post

5 znakova da neko ne brine o vašim osećanjima.

×

Subscribe to Klasična Romantična

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×