Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

TOP 5 lekcija koje naučimo prekasno...


Postoji poslovica koja kaže: "Tri se stvari u životu ne mogu vratiti , ispaljena strela, izgovorena reč i izgubljeno Vreme. " Ono što većina nas zna to je da je vreme najbolji lekar, ali ono što često ne uzimamo u obzir je i to da je vreme i najgori ubica.


Koje to lekcije naučimo kasno ?
 
Učenje je proces koji traje celog života. Učimo da hodamo, da govorimo, da volimo, da se ljubimo, da živimo, da poštujemo, da tolerišemo, da praštamo, da se nadamo, da čekamo...
 

Lekcija broj 1 – Pametno upravljajte svojim vremenom, jer vreme se ne može vratiti. Mnoge loše stvari u životu mogu se sprečiti ako imamo svest kako se treba postaviti i kada treba savladati koje lekcije . Dakle vreme je ključ uspeha, a malo ko će vam reći da ga zapravo imamo vrlo malo . Na kraju krajeva ne kaže se uzalud: "Razlika ižmeđu pametnog i mudrog je ta što mudar uradi pametnu stvar u najboljem mogućem trenutku. "

Lekcija broj 2 – Težak rad na sebi Uvek je onaj psihički a mnogo manje fizički . Zato treba usavršavati sebe  dok si mlad i dok imaš energije, da bi kasnije kada ostariš mogao da uživaš u tome što si ostvario . Proračuni u životu i kalkulacije vrše se u ranom periodu jer je kasnije uvek prekasno . Nađite dobitnu kombinaciju .

Lekcija broj 3 - Uvek slušajte samo sebe, jer samo vi znate šta želite i šta osećate. Napredovaćemo samo onda kada verujemo sebi i svojim čulima. Ponekad glas roditelja , prijatelja, brata, sestre može da učini da sopstveni unutrašnji glas nikada i ne čujemo. 

Lekcija broj 4 – Čak i kada odlučite šta želite u životu, uvek radite zbog strasti prema poslu. Ne za novac !

Lekcija broj 5 – Žaliti se okolo ili "kukati" oko problema nikad ne rešava problem, inicijativa prema problemu je ta koja ga rešava. Odlučujte o stvarima promišljeno i proračunato pa neka vam svaka odluka bude kao ispaljena strela. Pazite šta govorite, tu leži velika odgovornost jer je reč kao mač, ume da poseče. Izgovorena reč nikada se ne može vratiti. I nikada ne trošite najvredniju stvar na svetu, a to nije uvek isključivo vreme. Ljudi umeju da bacaju uzalud i  svoj talenat, inteligenciju ,unutrašnji osećaj...  

Razmislite o tome !

Predhodni post : Šta ako vas osuđuju?


This post first appeared on Klasična Romantična, please read the originial post: here

Share the post

TOP 5 lekcija koje naučimo prekasno...

×

Subscribe to Klasična Romantična

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×