Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SOSENSE MISO:Τρόφιμα, ειδικής διατροφής

Το SOSENSE MISO είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που παράγεται από πολύ αργή ζύμωση φασολιών σόγιας με το μύκητα AspergilusOryzae, μαζί με ρύζι ή κριθάρι.
Από τη διαδικασία αυτή, παράγεται η πάστα miso, που θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση, η οποία στη συνέχεια αφυδατώνεται με κατάψυξη (λυοφιλίωση).

Διατίθεται σε δύο μορφές το Aka (red miso ) και το Shiro (white miso) σε συσκευασίες stand-up pouch των 250 gr.

Το miso είναι ένα παραδοσιακό προϊόν που έρχεται από τα βάθη της Ασίας και δεσπόζει στην Ιαπωνική και Κινέζικη κουζίνα.

Οι Ασιάτες, έχοντας αντιληφθεί ότι η σόγια είναι πολύ δυναμωτική αλλά σχετικά δύσπεπτη τροφή, βρήκαν τρόπους να την επεξεργαστούν και να την κάνουν πιο εύπεπτη και θρεπτική και τη συναντάμε ως tofu, tempe, σάλτσα σόγιας, tamari και miso. Υπάρχουν διάφορα είδη miso, ανάλογα με τα υλικά που περιέχει και το χρόνο ζύμωσης.

Μία μακροβιωτική υπερτροφή !

Λόγω της ενζυματικής διαδικασίας που γίνεται κατα τη ζύμωση, το miso περιέχει πολύτιμες ουσίες όπως είναι οι ισοφλαβόνες και τα παράγωγά τους, ιχνοστοιχεία και μέταλλα (ψευδάργυρος, μαγγάνιο και βιταμίνες, (ιδιαίτερα Β12). Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες και φυτικές ίνες. Βοηθά πολύ την πέψη, τονώνει και προσφέρει ενέργεια και αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό.

Για να διατηρηθούν οι ευεργετικές ιδιότητες του miso, δεν πρέπει να το προσθέσουμε απ'ευθείας στο φαγητό που κοχλαζει, αλλά να το διαλύσουμε σε καυτό νερό που θα βγάλουμε από την κατσαρόλα και στη συνέχεια αφού κλεισουμε τη φωτιά και το φαγητό δεν κοχάζει πια, προσθέτουμε το διαλυμένο miso.

Η μορφή της σκόνης το κάνει πολύ εύχρηστο αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως είναι σαν μπαχαρικό σε διάφορα φαγητά , σαλάτες και σάλτσες, στα οποία προσδίδει τη χαρακτηριστική του γεύση και άρωμα.

Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί και ως ένα 100% φυσικό ενισχυτικό γεύσης, σε αντικατάσταση του αλατιού και του χημικού γλουταμινικού, ενώ είναι κατάλληλο για vegeterians και vegans.

Το πιό χαρακτηριστικό πιάτο που προέρχεται από το miso, είναι η περίφημη σούπα miso που παράγεται σε διάφορες εκδόσεις με λαχανικά, θαλασσινά κ.λ.π. Επικοινωνήστε μαζί μας για συνταγές, πληροφορίες και χρήσεις του SOSENSE MISO σε σκόνη.

NEOSWEET

Το Neosweet είναι ενα 100% φυσικό προϊόν χωρίς θερμίδες και με μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη. Αποτελείται από πολύ υψηλής καθαρότητας γλυκοζίτες του φυτού στέβια και μία φυσική πολυόλη ήπιας γλυκύτητας που υπάρχει εκ φύσεως σε φρούτα και λαχανικά, την ερυθριτόλη. 

Το neosweet μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε αναλογία 1/1. Έχει πολύ ευχάριστη και δροσερή γλυκιά γεύση με προφίλ σχεδόν πανομοιότυπο της ζάχαρης, χωρίς ανεπιθύμητες πικρές επιγεύσεις.
Το neosweet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αναρίθμητες εφαρμογές όπως: ροφήματα κρύα ή ζεστά, γλυκά, κρέμες κ.α. 


Συστατικά:

Ερυθριτόλη , γλυκαντικό: γλυκοζίτες του φυτού στέβια.

Πληροφορίες για τις πρώτες ύλες:

Η Στέβια με επιστημονικό όνομα Stevia rebaudiana ή συνώνυμο, Eupatorium rebaudianum και με κοινά ονόματα Στέβια γλυκόφυλλη, γλυκοβότανο, μελόχορτο, καραμελόφυλλο ανήκει στην οικογένεια Αsteraceae. Η στέβια είναι ένας πολυετής θάμνος που αυξάνεται μέχρι το ύψος του 1 μέτρου.

Τα φύλλα του είναι οδοντωτά και το μήκος τους δεν ξεπερνά τα 4 εκατοστά. Είναι γηγενής στις βόρειες περιοχές της Νότιας Αμερικής. Η στέβια βρίσκεται σε άγριους πληθυσμούς σε παραμεθόριες περιοχές της Παραγουάης και της Βραζιλίας. Έχουν ανευρεθεί περί τα 200 είδη στέβιας αλλά μόνο το είδος Stevia rebaudiana έχει τόσο μεγάλη ένταση γλυκύτητας.

 Τα συστατικά υπεύθυνα για τη γλυκύτητα της Στέβια τεκμηριώθηκαν το 1931, όταν ανακαλύφθηκαν οκτώ νέες φυτοχημικές ουσίες αποκαλούμενες γλυκοσίδια ή γλυκοζίτες της στεβιόλης.

 Εκτός από τους γλυκοζίτες της στεβιόλης , τα φύλλα περιέχουν πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, υδατάνθρακες, μέταλλα όπως φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και Βιταμίνες C και A.

Oνομασία των οκτώ(8) γλυκοζιτών Στεβιόλης


  1. Στεβιοσίδη
  2. Στεβιολοβιοσίδη
  3. Ρεμπαουδιοσίδη Α
  4. Ρεμπαουδιοσίδη Β
  5. Ρεμπαουδιοσίδη C
  6. Ρεμπαουδιοσίδη D
  7. Ρεμπαουδιοσίδη E
  8. Ρεμπαουδιοσίδη F
Η Στεβιοσίδη εμφανίζει γλυκαντική δύναμη έως 300 φορές πιο πολύ από την ζάχαρη.

 Η Ρεμπαουδιοσίδη Α,Β και Γ διαθέτουν ως 400 φορές μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη στο δε σύνολό τους και ανάλογα την συμμετοχή % των γλυκοζιτών μειώνεται συνολικά έως το 300% σε γλυκαντική δύναμη. Ανάλογα με τον τρόπο και την αποδοτικότητα της παραγωγής οι γλυκοζίτες θα αποκτήσουν χαμηλότερη ή υψηλότερη καθαρότητα η οποία σχετίζεται άμεσα με το γευστικό προφίλ της γλυκαντικής.

Οι γλυκοζίτες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του neosweet είναι η υψηλότερης καθαρότητας Ρεμπαουδιοσίδη Α διαθέσιμη στη αγορά. Με περιεκτικότητα 98%
Η Ερυθριτόλη ανήκει στην κατηγορία των πολυολών, οι οποίες είναι γλυκαντικές ύλες που συνήθως παράγονται από διαδικασίες ζύμωσης. Εμφανισιακά είναι λευκή, άνυδρη, μη υγροσκοπική, κρυσταλλική σκόνη.
Έχει ήπια γλυκύτητα και γευστικό προφίλ παρόμοιο με αυτού της ζάχαρης.
Ξεκινώντας με την διατροφική της αξία, η ερυθριτόλη σε αντίθεση με άλλες πολυόλες δεν έχει θερμίδες. Η ιδιότητά της αυτή την τοποθετεί σε πολύ πλεονεκτική θέση απέναντι στις υπόλοιπες πολυόλες, που συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση του όγκου της ζάχαρης σε μια συνταγή. Εξαιτίας του μικρού μοριακού της βάρος η ερυθριτόλη απορροφάται από το λεπτό έντερο, όμως δεν
μεταβολίζεται από τον οργανισμό. Μέσω των νεφρών εξέρχεται από το κυκλοφορικό και αποβάλλεται μέσω των ούρων στην ίδια μορφή που εισήλθε στον οργανισμό. Αν κάποια μικρή ποσότητα δεν απορροφηθεί από το λεπτό έντερο περνάει στο παχύ έντερο και αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω των κοπράνων. Το ότι δεν μεταβολίζεται της δίνει και άλλες ιδιότητες. Δεν έχει καμία επιρροή στην έκκριση ινσουλίνης ούτε αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος όταν καταναλωθεί. Επίσης, το γεγονός ότι δεν μεταβολίζεται σε συνδυασμό με την καλή της απορρόφηση από τον οργανισμό της δίνει πολύ καλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.


 Τέλος, πολύ σημαντικό πλεονέκτημά της είναι ότι η υπερκατανάλωση ερυθριτόλης δεν δημιουργεί παρενέργειες στον οργανισμό, όπως συμβαίνει με άλλες ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με
την υπερκατανάλωση πολυολών είναι πρήξιμο, αέρια, συσσώρευση αερίων στο πεπτικό σύστημα, διάρροια και μυϊκές κράμπες.


 Πολλά από αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται εξαιτίας της κακής απορρόφησης των πολυολών από το λεπτό έντερο και στη συνέχεια τη ζύμωση τους στο παχύ έντερο. Η ερυθριτόλη όμως απορροφάται, δεν ζυμώνεται. Μάλιστα απορροφάται καλύτερα ακόμα και από άλλα ζάχαρα που μεταβολίζονται από τον οργανισμό, όπως η λακτόζη και η κρυσταλλική
φρουκτόζη.


Η ερυθριτόλη προκύπτει με φυσικό τρόπο και παράγεται από φυσικά
ακατέργαστα συστατικά με φυσικές διαδικασίες ζύμωσης. Παρόλο που και άλλες πολυόλες προκύπτουν με φυσικό τρόπο, καμία δεν παράγεται σε βιομηχανική κλίμακα μέσω φυσικών διαδικασιών. Η ερυθριτόλη είναι η μόνη πολυόλη που έχει πιστοποιηθεί από τον U.S. Food and Drug Administration ως οργανικό προϊόν. Είναι αξιοσημείωτο ότι εκ φύσεως βρίσκεται μέσα σε φρούτα, λαχανικά όπως και σε ζυμούμενα τρόφιμα. Επίσης, υπάρχει μέσα στο ανθρώπινο σώμα, σε φυτά και σε ζώα.

Η ερυθριτόλη είναι η πρώτη πολυόλη η οποία παράγεται σε βιομηχανικό επίπεδο με εντελώς φυσικές διαδικασίες ζύμωσης. Ο βιομηχανικός τρόπος παραγωγής της ερυθριτόλης είναι με τη ζύμωση σακχαρούχων υποστρωμάτων από τη ζύμη Moniliella pollinis. Η ζύμη αυτή απομονώθηκε για πρώτη φορά από φρέσκια γύρη που βρέθηκε και σε κηρήθρα. Ανακαλύφθηκε ότι υπό τις κατάλληλες συνθήκες διαθεσιμότητας προϊόντων και οξυγόνου αυτός ο μικροοργανισμός μπορεί να παράγει ικανοποιητικές ποσότητες ερυθριτόλης. 

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση είναι δεξτρόζη ή ζάχαρη σε πλούσια υδατικά διαλύματα, που στη συνέχεια προστίθεται η ζύμη Monililella pollinis και ζυμώνει το διάλυμα σε ένα μείγμα πολυολών, που αποτελείται κυρίως από ερυθριτόλη και περιέχει ίχνη γλυκερόλης και ριβιτόλης. Στη συνέχεια ακολουθεί φιλτράρισμα και διαχωρισμός με σκοπό την απομόνωση της ερυθριτόλης. Τέλος, η ερυθριτόλη κρυσταλλώνεται από το συμπυκνωμένο υγρό που έχει παραχθεί από τη ζύμωση και το τελικό προϊόν είναι κρύσταλλοι ερυθριτόλης με καθαρότητα πάνω από 99%.

Το πιο σημαντικό οργανοληπτικό χαρακτηριστικό μίας γλυκαντικής είναι η γλυκύτητά της. Η ερυθριτόλη είναι 60-70% γλυκιά όσο η ζάχαρη, οπότε χρησιμοποιείται σε εφαρμογές για την αντικατάσταση του όγκου της ζάχαρης. Επίσης έχει υφή και μικροβιολογική σταθερότητα παρόμοια με τη ζάχαρη. Το γευστικό προφίλ της ερυθριτόλης πλησιάζει κατά πολύ αυτό της ζάχαρης, μάλιστα ο γευστικός διαχωρισμός υδατικών διαλυμάτων ερυθριτόλης από υδατικά διαλύματα ζάχαρης είναι δύσκολος. Όταν διαλύεται στο στόμα η ερυθριτόλη απελευθερώνει μια δροσιά.
Το neosweet είναι διαθέσιμο σε συσκευασίες των 330 γρ.

 Πηγή:http://www.neotropio.gr/


This post first appeared on SPORT MANAGEMENT GREECE, please read the originial post: here

Share the post

SOSENSE MISO:Τρόφιμα, ειδικής διατροφής

×

Subscribe to Sport Management Greece

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×