Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Muško-ženska prijateljstva

Pozdrav svima,


Verovali ili ne post pišem u 00:24. Toliko mi teško pada što ću biti odsutna tokom vikenda, te vam ne mogu pisati. Ali obećavam da ću sve nadoknaditi i da ću se vratiti sa novim idejama, to je sigurno! :) 

Danas piskaram o muško-ženskim prijateljstvima. Da li su mogća, šta mislite? 
Moje mišljenje je da je  izvodljivo jedino Ukoliko se družite od detinjstva. Imam jednog druga koji mi je i komšija. Manje od mesec dana je između nas po uzrastu, tako da se dosta dobro kontamo i baš smo odrasli zajedno. Jeli zajedno, družili se. Naš odnos je bio takav da nismo pričali o vezama, nismo toliko bili otvoreni, već smo sve naše veze ostavljali po strani ali smo se super slagali. Ono što može napraviti problem u takvom odnosu drug-drugarica jeste devojka njegova, njen dečko ili ukoliko proradi ,,hemija'' među njima.

Meni se sa tim drugom nije dogodilo da osetimo nešto, ali se dogodila ona druga situacija. Njegova devojka. Tada sve prestaje, svaki kontakt, druženje više nije tako učestalo, već se svodi na minimum. Moram da pazim šta mu pišem jer ona sve čita i slično. 

Moj vam je savet, ukoliko se već družite sa suprotnim polom da ne pokušavate ništa više od toga, tipa vezu ili nešto slično, ukoliko ne budete spremni na rizik koji to donosi. Vrlo lako može da se dogodi da dođe do svađe i da na kraju prekinete kontak, a od prijateljstva naravno nema ništa. Ako se ne dogodi svađa, opet neće biti isto kao ranije, u to budite sigurni. 

Dogodi mi se uglavnom to da drug u nekom momentu krene da me muva, što mi je užasno naporno i tužno. Ne volim da objašnjavam nekome zašto ne. Mene to  potrese. Znam da sam jednom preplakala dan i pitala se zašto se to meni stalno dešava. Zar ja ne mogu imati druga? Prosto i jednostavno dam do znanja da ne želim da prijateljstvo pukne i to je to, ali nekad i to ne vredi. I opet, ne gledam tu osobu istim očima. 

U većini slučajeva od prijateljstva nema ničeg  ukoliko dosta vremena provodite zajedno. Ovo važi više za pubertetlije. Kod nas, odraslih, već nije slučaj. Ukoliko prijateljstvo prevaziđe pubertet, onda je definitivno pravo i nema razloga da brinete da će drug/drugarica nešto pokušati sa vama. Moje mišljenje je takvo :) . 

Prednost ovakvog prijateljstva je ta što je odlično imati savetodavca suprotnog pola. Drug zna kako razmšljaju muškarci i sigurno je da će bolje posavetovati u vezi bilo čega što se dečka tiče. X puta mi se dogodilo da sam pogrešno protumačila reči svog dečka, a da mi je drug skrenuo pažnju da grešim. To zaista znači. Ukoliko imate druga/drugaricu i to prijateljstvo traje godinama, nemojte rizikovati već ga negujte. Najvrednije je. 

To bi bilo sve od mene. Nadam se da vam se prvi tekst dopao. Ukoliko jeste, komentarišite, delite na svojim profilima i ne zaboravite da me pratite na blogu jer svakog meseca nagrađujem jednu od vas :) . 
Volela bih da čujem vaše mišljenje i vaša iskustva? Da li ste bili u situaciji da vam se dopadne drug/drugarica?Do narednog posta,

This post first appeared on Beauty, please read the originial post: here

Share the post

Muško-ženska prijateljstva

×

Subscribe to Beauty

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×