Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

De ce să completăm Formularul 230

Primăvara poate fi vremea faptelor bune: cei care dorim, putem completa Formularul 230, prin care statul va vira 3.5 % din impozitul pe venitul nostru din 2022, către diferite Asociații, alese de noi.

De ce să completăm un Formular 230 pentru o Asociație?

În primul rând, este o faptă bună Gratuită. Statul NU ne va lua nouă niciun ban. El va vira către Asociație o parte din banii pe care ni i-a luat deja, în 2022. Sunt bani pe care noi oricum i-am dat (sub formă de impozit pe venit), deci nu avem nimic de pierdut.

Ce venituri sunt luate în considerare?

Sunt luate în considerare veniturile din salarii, din pensii, din chirii și din diferite activități independente.

Ce date trebuie completate în Formularul 230?

Este necesar să trecem:

– Numele

– Prenumele

– Adresa din buletin

– CNP – ul

– Opțional, putem trece emailul și numărul de telefon

Ce sumă se va vira din partea noastră?

La un salariu mediu pe economie (6.500 RON brut / 4.000 RON net), vine o sumă de aproximativ 270 RON / an.

Există posibilitatea de a dona banii pentru 2 ani la rând, prin intermediul unui singur Formular 230?

Da, putem face aceasta, bifând căsuța: „Opțiune pentru distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”.

Cine verifică modul în care vor fi folosiți acești bani?

Modul în care sunt folosiți acești bani este verificat de Organele Fiscale ale Statului Român.

Ce riscuri ne asumăm în cazul în care completăm Formularul 230?

Punând răul în față, am putea spune că există riscul ca datele personale pe care le-am furnizat să ajungă la o persoană inadecvată, atunci când completăm formularul pentru o Asociație pe care nu o cunoaștem. De aceea este bine să ne alegem o Asociație în care avem încredere și pe ai cărei promotori ne putem baza.

Dacă mă cunoști și ai încredere în mine, poți să mergi pe mâna mea 🙂

Eu promovez Asociația pentru protecția animalelor ROBI. O părticică din activitatea lor poate fi văzută pe site. O parte mai consistentă poate fi descoperită pe pagina de Facebook.

Asociația ROBI are un așezământ de îngrijire a pisicilor și a câinilor, în afara Bucureștiului, în apropierea cartierului Pantelimon.

Oamenii de la Asociație salvează pisici și câini de pe stradă, le găzduiesc, le dau le mâncare, le vaccinează, le deparazitează, le sterilizează, se ocupă în mod preferențial de animalele bătrâne, au grijă într-un mod exemplar de ele.

Au voluntari, majoritatea adolescenți sau tineri, care se ocupă de animăluțe. Au chiar și un angajat cu normă întreagă la Adăpost, care are grijă să construiască noi cuști, să monteze garduri, să dea de mâncare la animale, să le facă curat.

Pentru toate astea e nevoie de bani.

În plus, o dată la două săptămâni, sâmbăta, au un eveniment de promovare a animăluțelor, la Hornbach Berceni, între orele 11.00 – 18.00. Atunci duc acolo, prin rotație, pisici și câini din adăpost, spre a le da spre adopție oamenilor care trec prin magazin. În felul acesta găsesc mulți adoptatori.

De asemenea, pe pagina lor de Facebook promovează anunțuri de la oameni care au nevoie de ajutor, de exemplu oameni care caută și ei adoptatori pentru animăluțe.

E o activitate foarte bogată și binevenită, care merită susținută de noi.

Daca te-am convins si vrei să completezi Formularul 230 pentru Asociația Robi, poți să mă contactezi. Dacă nu, o poți face pentru cine vrei tu. Sunt oameni bolnavi de cancer, copii cu autism, bătrâni cu probleme mari. Sunt o grămadă de persoane suferinde pe lumea asta, care au nevoie de ajutor. Doar să identifici Asociația care îți face cu ochiul și să iei legătura cu ea.

Tot ne plângem că nu se fac lucruri bune în țara noastră. Că parlamentarii, că Guvernul, că Iohannis. Iată că avem chiar noi șansa de a face ceva bun. Statul ne dă ocazia sa facem asta. Doar să ne mobilizăm, cât mai curând. Termenul limită pentru depunerea Formularelor în acest an este 25 mai.

La cât mai multe fapte bune!This post first appeared on Electrissima – Pentru Că ÎMI PLACE Să Scriu, please read the originial post: here

Share the post

De ce să completăm Formularul 230

×

Subscribe to Electrissima – Pentru Că Îmi Place Să Scriu

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×