Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum sa ne dezvoltam simtul umorului – Partea 2

Ca sa continuam periplul printre hohotele zilnice de ras, este important sa invatam sa raspundem la glume. Mai intai, sa analizam reactia pe care o avem atunci. Radem sau macar zambim? Nu toata lumea poate rade in situatia cu pricina. Iar o lipsa de reactie din partea noastra ii poate conduce pe ceilalti la concluzia trista ca nu tinem la gluma.

Asadar, este important s-avem o reactie Atunci Cand Cineva se zbate sa faca valuri in marea umorului. Daca nu ne vine sa radem cu gura pana la urechi, putem macar sa recunoastem ca se petrece ceva haios, spunand: „Asta e foarte amuzant”. Sa vada omul c-apreciem efortul sau, ca ne straduim sa ne punem pe lungimea sa de unda. Si, mai mult decat atat, sa-l incurajam sa rostogoleasca mai departe poantele spumoase spre noi.

Din Abecedarul umorului teribil face parte si asa-numita „caterinca”. Conform Dex online, caterinca e definita drept „a lua pe cineva peste picior, a vorbi argotic”. Ea are ca sinonime, „a vorbi la deruta, la misto, la uscheala, la smecherie”. Trebuie sa invatam sa acceptam cu zambetul pe buze Atunci Cand cineva ne ironizeaza intr-un mod finut, controlat. Sa nu blocam procesul cu o alura incruntata, ci din contra, sa raspundem intr-in mod hazliu, jucaus, chiar auto-ironic. Sa preluam ca pe niste mingi aruncate la fileu replicile pe care ni se arunca interlocutorul nostru si sa le lovim si noi cu delicatetea inteligentei si a creativitatii de care suntem capabili.This post first appeared on Electrissima – Pentru Că ÎMI PLACE Să Scriu, please read the originial post: here

Share the post

Cum sa ne dezvoltam simtul umorului – Partea 2

×

Subscribe to Electrissima – Pentru Că Îmi Place Să Scriu

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×