Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kokande Groda - Syndrom

Häromdagen skickade min mamma en intressant artikel till mig. Den handlade om Kokande groda-syndrom. Har ni hört om det någon gång? Inte? 
Då förklarar jag!

Lägg en groda i en kastrull full av kallt vatten och börja värma upp vattnet långsamt.
Grodan justerar kroppstemperaturen i takt med ökningen av vattentemperaturen.
När vattnet har nått sin kokpunkt kan grodan ej längre justera sig själv. 
Grodan bestämmer sig då för att Hoppa. Den försöker hoppa med kan inte göra det eftersom den har använt all sin styrka för att justera sin kroppstemperatur. Grodan kommer väldigt snart att dö.

Vad dödade grodan? Tänk på det? Jag vet att många kommer att säga det kokande vattnet. Men sanningen är den att det som dödade grodan var dess egen oförmåga att bestämma när man bör hoppa! Om vi hade sänkt ner grodan i 50-gradigt vatten hade han omedelbart hoppat ut för att rädda sig själv. Men när han tolererade en gradvis ökning av temperaturen insåg han aldrig att han kunde och borde hoppa ut.

Förstår ni nu?

Kokande groda-syndrom refererar till den känslomässiga trötthet från när vi finner oss låst i en situation som vi tror inte går att fly från och därför fortsätter vi att tolerera den tills vi bränner oss.
Man kan säga att vi långsamt stänger in oss själva i en ond cirkel som bryter ner oss mentalt och känslomässigt, tills vi är helt utmattad. När känslomässig nedbrytning sker långsamt går den obemärkt förbi. 

Det finns vissa typer av romantiska förhållanden, jobb, familjesituationer, vänner och till och med sociala situationer där det inte är ovanligt att se offer med kokande groda-syndrom.
När beroende, stolthet, själviskhet eller krav börjar visa sig lite i taget är det svårt att inse just hur skadligt det är att befinna sig där man är.

Kom ihåg att den som tolererar för länge sällan har styrkan att försöka ändra situationen i slutändan.

Bestämma själv när det är dags att hoppa och gör det medan ni fortfarande har styrkan för det!

Ha en bra dag! ❤

This post first appeared on Agnes Winqvist, please read the originial post: here

Share the post

Kokande Groda - Syndrom

×

Subscribe to Agnes Winqvist

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×