Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bucuresti : ce sa vezi in afara de restaurante, baluri, hoteluri?

Este corect sa spunem ca este putin probabil ca Bucuresti sa castige vreun premiu pentru frumusete sau stil, dar capitala romana surprinde multi vizitatori care vin pentru prima oara aici prin atmosfera sa cosmipolitana si energia pe care o debordeaza.

In perioada dintre razboaie, epitetul Bucurestiului ca ”Micul Paris” a fost corect pana la un punct. Cu toate acestea, urbanismul de astazi este in mare masura unul de a impune o arhitectura socialista, acesta fiind rezultatul reamenajarii facute de Nicolae Ceausescu in anii 1980.

Lucrurile sunt mult mai luminoase si mult mai frumoase astazi, si  ascunse prin acest amestec de beton sunt cele mai minunate cladiri in stil Art Nouveau, biserici vechi si manastiri, parcuri luxuriante, lacuri si bulevarde elegante. De asemenea, Bucuresti are putine asemanari in Balcani in ceea ce priveste ”viata de noapte.” Mai presus de atat, orasul vechi numit Lipscani te indeamna sa explorezi deliciile neasteptate din acest oras.

Orasul vechi din Bucuresti, cel mai carismatic cartier al orașului, a fost din fericire neatins de  bombe in al doilea razboi mondial si nici de buldozerele Lui Nicolae Ceausescu. Desi o mare parte din suprafata nu este total agreabila, un  proiect de regenerare a transformat strazile si cladirile care inainte aveau un aspect neingrijit, in lucuri spectaculoase. Un exemplu de acest gen este noua Librarie Carturaresti Carusel, situata pe strada Lipscani. Biserica Stavropoleos, cu sculpturi ornamentale in lemn si piatra, atat in interiorul ei, cat si in exterior, este un monument arhitectural care trebuie vizitat.

Fie ca este considerat un lucru de mare frumusete sau un lucru care aduce numai rau, Palatul Parlamentului sau Casa Poporului este considerat a fi o cladire indiscutabil de uimitoare. Construita la porunca lui Nicolae Ceausescu, amploarea si opulenta ei sunt recunoscute  nu doar la nivel national: 12 etaje (inclusiv 4 niveluri subterane), 1100 de camere, 4500 de candelabre, etc. Excursiile sunt ghidate, iar in incheierea lor este vizitata terasa de pe balcon, care ofera o priveliste spectaculoasa spre bulevardul Unirii. Si Piata Revolutiei are o incarcatura istorica si merita vizitata.

Muzeul National al Satului este situat pe malul Herastraului si prezinta arhitectura autohtona din toata Romania. Cuprinde aproximativ 300 de locuinte (biserici, ateliere de lucru, mori de vant, etc.), printre care si case din Oltenia, biserici de lemn din Maramures.

Poti face o plimbare in jurul parcului Cismigiu, care este cel mai vechi parc din centrul Bucurestiului. E un spatiu verde de bun venit in oras, dar si un loc unde te poti plimba cu barca vara, si iarna poti patina.

Pentru a face o pauza de la zgomotul din centrul orasului, poti poposi intr-un loc feeric la Palatul Mogosoaia, la aproximativ 10 km nord-veste de centru. Proiectat de domnitorul secolului XVII al Munteniei, Constantin Brancoveanu, care ocazional a locuit aici, palatul este o structura de caramida rosie atipica din regiune, iar interiorul pastreaza unele detalii minunate, nu in ultimul rand podelele din mozaic venetian si usile sculptate din lemn. Dupa vizitarea Palatului Mogosoaia, merita sa faceti o plimbare si in padure.

Bucurestiul ramane un loc unde nu doar distractia conteaza, ci poti face multe lucruri interesante, acestea fiind doar o parte din constructiile si cladirile care au o importanta deosebita si sunt o frumuste arhitecturala uimitoare.



This post first appeared on Orice Lucru Marunt, please read the originial post: here

Share the post

Bucuresti : ce sa vezi in afara de restaurante, baluri, hoteluri?

×

Subscribe to Orice Lucru Marunt

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×