Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Prin aer, pe calea ferata sau sosea pana la Viena

Inainte de a pleca in vacanta trebuie sa tinem cont de costurile cazarii cat si de costurile pe care le implica deplasarea. Ca sa nu platim nimic in plus cel Mai Bine Este sa studiem toate ofertele si variantele de deplasare care exista pentru destinatia noastra.

Una dintre destinatiile favorite ale romanilor este Viena, fie pentru o vacanta mai indelungata fie doar pentru un city-break. Viena este una dintre destinatiile turistice dintre cele mai importante din lume. Dintre cele mai importante atractii din acest oras enumeram numai zece: Palatul Hofburg, Catedrala Sf. Stefan, Opera de Stat, Palatul Belvedere, Palatul Schonbrunn, Biserica Sf. Carol, Tezaurul Imperial, Muzeul de Istoria a Artei, Muzeul de Arta Albertina si Scoala Spaniola de Calarie.

In Viena, liniile aeriene, din nefericire, nu au o oferta de pret comparabila cu cea pe care o regasim la liniile low-cost. Se intampla ca in anumite perioade ale anului, companiile aeriene sa aiba oferte foarte bune pentru aceasta destinatie. O alta varianta pentru a obtine o oferta convenabila pentru biletele de avion Catre Viena Este sa ne facem rezervarea cu mult timp inainte de calatorie. Cursele directe intre Bucuresti si Viena sunt asigurate de Austrian Airlines si Tarom. Pretul unui bilet dus intors cu Austrian Airlines pleaca de la 100 de euro si un bilet pentru aceeasi ruta la Tarom il gasiti de la 140 de euro.

O alta varianta de calatorie catre Viena este cea cu autocarul. Pe piata exista mai multe companii de transport care au curse regulate cu destinatia Viena, iar preturile variaza in functie de ziua si ora aleasa (preturile pleaca de la 66 de euro un drum).

Calea ferata este o alta varianta de a ajunge in capitala Austriei. Un avantaj al calatoriei cu trenul este acela ca ne putem misca, spre deosebire de calatoria cu autocarul. Trenul Dacia pe care il pune la dispozitie CFR efectueaza curse zilnice pe ruta Bucuresti – Viena. De la Bucuresti pana la iesirea din tara prin Curtici, calatoria dureaza 12 ore, timp in care cel putin 8 ore le vom petrece dormind. Calatoria dus si intors cu trenul pana la Viena costa de la 134 de euro (clasa a doua) si ajunge la 233 euro in vagon de dormit cu un singur pat in cabina.

Autoturismul propriu este o alta alternativa. In functie de autoturism, costul combustibilului pentru o astfel de calatorie variaza in jurul a 450 de lei numai pentru un drum.

Cand plecam cu masina proprie, ca inainte de orice calatorie lunga, trebuie obligatoriu sa facem o verificare si sa ne asiguram ca atat motorul, partea electrica si cauciucurile sunt in buna stare. Chiar daca avem asigurare CASCO Cel Mai Bine este sa nu lasam nimic la voia intamplarii si sa ne trezim cu surprize neplacute pe perioada vacantei.

Daca nu detii o masina, poti inchiria una. In acest caz pretul pe care va trebui sa il plateste este in jur de 120-150 de euro pentru o perioada de 3 zile.

Motociclistii pot ajunge si ei la Viena cu vehiculul lor. Ca si Cei Care Merg cu autoturismul, si acestia trebuie sa se asigure ca motocicleta lor este in buna stare de functionare. Chiar daca este mai obositor, un drum pe motocicleta pana la Viena, este o aventura frumoasa. Pentru cei care merg sportiv, consumul se poate apropia de cel al unui autoturism.
This post first appeared on Totul Despre Masini | Ce Trebuie Sa Stii Despre Masini, please read the originial post: here

Share the post

Prin aer, pe calea ferata sau sosea pana la Viena

×

Subscribe to Totul Despre Masini | Ce Trebuie Sa Stii Despre Masini

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×