Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

O istorie a autovehiculului

Foarte multa lume detine in zilele noastre un autovehicul fie ca este unul ultramodern sau unul cu o anumita vechime dar dintre acestia, foarte putin cunosc de fapt punctul de la care a pornit aceasta industrie auto si masinariile pe care ei le conduc. Nu trebuie sa fi un pasionat de masini ca sa sti ca la un moment data a existat un punct revolutionar ce a dus la inventarea motoarelor si intr-un final al masinilor.


Automobilul, chiar daca nu intr-o froma pe care o stim noi acum, a aparut undeva in jurul anului 1769 dar modelul care era folosit in acele vremuri era unul care functiona pe baza unui motor cu abur asemanator cu cel al locomotivelor dar de dimensiuni mult mai reduse. Acele masini erau primele vehicule care actionau prin forta aburului si care putea sa transporte inclusiv unele persoane iar viteza lor era undeva in jur de 4km/h. 

Primele modele de autovehicule care functionau pe baza de combustibili lichizi au aparut undeva la inceputul secolului al 19-lea dar in acelasi timp acestea reprezentau un prim pas catre modelele de autovehicule mai moderne. Totusi foarte multi oameni considera ca punctul de pornire a industriei auto a fost momentul in care Karl Benz a reusit in anul 1885 sa realizeze un vehicul cu trei roti cu care a dat trei ture in jurul fabricii. In acelasi an dar la cateva luni, inginerul Gottlieb Daimler a realizat si el un model de autovehicul dar care a functionat fara probleme comparativ cu modelul competitorului sau care se oprise intr-un zid. Chiar daca astazi compania care produce marca de autovehicul Mercedes – Benz este urmasa acelei competii, dintre companiile celor doi, aceasta s-a format in anul 1926 fara ca cei doi fondatori sa se intalneasca vreodata.


Un alt punct important a fost anul 1893 in care Henry Ford a realizat primul motor pe benzina net superior predecesoarelor sale si care in anul 1897 a fost utilizat pentru a realiza un autovehicul care nu era nici o masina, nici o bicicleta. Prima masina insa care poate fi intitulata autovehicul este modelul produs in anul 1908 Ford T si care a fost realizat de compania infiintata de Henry Ford in anul 1903.


Indiferent despre ce modele de autovehicule discutam, ceea ce a dus la o explozie in domeniu, au fost cele doua razboaie mondiale deoarece a dus la o cercetare mult mai aprofundata a functionarii mecanismelor dar si la modul de utilizare a acestora pentru a castiga avantaje strategice. Aceste avantaje erau de a avea masini mai rapide, care pot fi utilizate in campul tactic si care pot sa si transporte numeroase echipamente sau trupe. 


In a doua jumatate a secolului XX au aparut chiar si unele modele de autovehicule electrice dar acestea nu au castigat importanta comparativ cu modelele care atrageau toate privirile si la care incepeau sa se foloseasca motoare din ce in ce mai puternice. Astfel inca din a doua jumatate a secolului XX marci precum Ferrari, Maseratti sau Aston Martin au fost dotate cu motoare in 12 cilindri in V dar aceste marci sunt si astazi unele care lanseaza masini foarte puternice, foarte rapide dar care au si un pret pe masura.This post first appeared on Drivexpert, please read the originial post: here

Share the post

O istorie a autovehiculului

×

Subscribe to Drivexpert

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×