Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum alegem masina de spalat vase

In urma cu mai putin de 3 luni, pe cand ma bucuram din plin de (prima mea) vacanta de iarna, am avut o revelatie, in timp ce tot spalam la Vase, si anume: vreau o masina de Spalat Vase. De ce? Simplu: nu imi place sa spal vase si imi ocupa prea mult timp pretios aceasta activitate! Este frustrant, mai ales dupa o masa copioasa, cand toata lumea vrea sa se relaxeze, iar eu nu, caci ma asteapta o chiuveta plina de vase, ca sa nu mai zic de oalele ce raman dupa ce gatesc.

Si astfel, de la un simplu gand, am trecut la fapte si am inceput sa ma informez prin magazine fizice gen Altex dar si prin online, sa aflu pareri de la persoanele care folosesc deja o masina de Spalat vase. Mi-a luat ceva timp pana am luat o decizie, dar am aflat o gramada de lucruri despre masinile de spalat vase, asa ca am zis sa le transmit mai departe, caci poate mai sunt persoane care isi cauta o masina de spalat vase potrivita.

In primul rand masinile de spalat vase sunt de trei tipuri: complet incorporabile, partial incorporabile sau clasice. Dintre toate acestea, cea partial incorporabila mi se pare ca are raportul cel mai bun functional/ estetic. Daca iti doresti sa speli si oale, caci asta era una din problemele mele cele mari, si vroiam musai sa spal tot la masina, trebuie sa iti achizitionezi o masina de 60 cm si eventual cu posibilitate de reglaj pe inaltime a raftului de sus, pentru a incapea si vasele voluminoase. In oricare masina de spalat vase care are 60 cm incap oale. Alte calitati importante pentru mine au fost: sa aiba consum bun de apa si energie, sa fie silentioasa, sa aiba functia de blocare taste sa nu poate umbla alte persoane (piciul meu mic). Nu m-a interesat sa aiba zeci de programe, este de-ajuns sa aiba un program scurt de 20-30 minute si unul mediu de aproximativ o ora. Sunt multe masini de spalat vase care au programe de 2-3 ore, caci le si usuca, dar mie mi se par mult prea lungi. Uscarea mi se pare consum inutil de energie, de timp si de bani, pentru utilizarea zilnica. Un alt aspect important, pentru mine, era optiunea de a folosi masina pe jumatate incarcata, astfel ca poti avea o masina de spalat vase care poate sa spele o cantitate mai mare de vase, dar folosind aceasta optiune poate spala si un volum mai mic de vase, fara a consuma apa si detergent mult, si este destul de important pentru uzul zilnic al masinii.

 

Cum alegem masina de spalat vase? Eu mai intai am intrebat cunostintele care aveau o masina de spalat vase, apoi m-am uitat pe eMAG si mi-am ales cele 3 modele, ulterior le-am cautat in magazine (Altex, Flanco) sa le vad exact cum arata, apoi am facut comanda pe eMAG caci era mai ieftina si era mai simplu cu livrarea. Aceasta a devenit in foarte scurt timp cea mai buna prietena a mea.

Cele 3 modele alese initial (dupa criteriile de mai sus, plus marca- este foarte importanta pentru mine atunci cand aleg un produs) au fost acestea:

1. Masina de spalat vase Indesit- 13 seturi, clasa A+

Am luat in considerare acest model deoarece:

– toate masinile mele de spalat rufe au fost Indesit si am fost super multumita de ele, in concluzie am incredere in aceasta marca.

– Are programul Eco- Un ciclu creat pentru a economisi in toate privintele, consumand mai putina apa si energie, cu rezultate de spalare si uscare din clasa A.

- Programul Normal- Un ciclu dedicat spalarilor zilnice, care indeparteaza perfect murdaria.

– Dar si programul Intensiv- Un ciclu specific pentru murdaria incapatanata, indeparteaza perfect depunerile.

– Are optiunea Delay Timer- Permite pornirea ciclului de spalare cu intarziere de 1 pana la 24 de ore.

– Si nu in ultimul rand, are optiunea Incarcare la jumatate – Un ciclu care spala vase putine in timp mai redus, economisind energie si apa.

– Are capacitatea de 13 seturi- Un set contine vasele si tacamurile necesare pentru o persoana (pahar, farfurie aperitiv, farfurie adanca, farfurie intinsa mare si tacamuri: cutit, furculita, lingura, lingurita). Dar, in afara de cele 13 seturi, mai este loc pentru oale, tavi, etc.

2.Masina de spalat vase Whirlpool, clasa A++, 6th Sense, 13 seturi, 6 programe, 60 cm. Am ales aceasta masina de spalat vase, deoarece:

– Este complet incorporabila.

– Masinile de spalat vase Whirlpool cu al 6-lea simt ofera rezultate perfecte de curatare indiferent de incarcatura, in timp ce economiseste 30% din apa, energie si timp.

– Are optiunea de programare intarziata;

– Are cosul reglabil pe inaltime si rafturi pliabile.

3.Masina de spalat vase Hotpoint- Ariston, 14 seturi, 8 programe, clasa A++. Acest model este pe lista mea, deoarece:

– are optiunea de Zone Wash- Murdaria dificil de indepartat este de domeniul trecutului. Trebuie doar aleasa zona in care se va efectua spalarea, iar tehnologia ZoneWash a masinilor Hotpoint isi concentreaza intreaga forta de curatare in cosul ales. Rezultatul este o spalare localizata care indeparteaza fiecare tip de reziduu, chiar si pe cele rezistente.

– este dotata cu sistemul Flexi LoadDatorita sistemului FexiLoad, gestionarea incarcarii noilor masini de spalat vase Hotpoint se adapteaza perfect diverselor exigente, permitand o capacitate de incarcare de 13 si 14 seturi.

Program scurt- Express 30′

- Programul ECO

- Programare intarziata

Idealul meu era aceasta masina de spalat vase, insa depasea un pic bugetul alocat pentru acest obiectiv, insa eu cred ca isi merita toti banii.

Dupa ce am pus cap la cap toate informatiile si reviewurile despre cele 3 modele de masini de spalat vase, am decis sa achizitionez acest model. Indeplinea toate cerintele mele initiale, si este masina de spalat vase ideala pentru familia mea. Acum ca o am de cateva saptamani, si o folosesc foarte des, mi se pare ca e cea mai buna inventie, dupa masina de spalat rufe. Este absolut indispensabila la casa omului! Desi suntem doar 3, cateodata parca am fi 100, asa de multe vase se strang. Acum ma vait la sot ca bag zeci de vase in ea, d-apoi sa mai fiu nevoita sa le mai si spal de mana. Chiar nu stiu cum (si de ce) am trait fara ea pana acum. Plus ca in bucatarie este acum mult mai ordine, caci vasele murdare le pun direct in masina pana se umple ca sa o pornesc. Pe scurt: daca aveti posibilitatea, luati-va o masina de spalat vase, caci investitia merita fiecare banut, si cu siguranta nu veti regreta niciun moment alegerea facuta!

The post Cum alegem masina de spalat vase appeared first on Mami Blog.



This post first appeared on Mami Blog - Blog De Familie!, please read the originial post: here

Share the post

Cum alegem masina de spalat vase

×

Subscribe to Mami Blog - Blog De Familie!

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×