Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Catedrala Catolica Sfantul Iosif din Bucuresti




Lacasul de cult al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Din Bucuresti este Catedrala Catolica Sfantul Iosif care, din punct de vedere istoric si arhitectural, ea este unul dintre cele mai importante edificii religioase din capitala. Ctitorul Catedralei este Episcopul Ignatius Paoli, din Congregatia Calugarilor Pasionisti, primul Arhiepiscop al Arhidiecezei de Bucuresti. Catedrala a Fost construita intre anii 1873 si 1884 de catre celebrul arhitect Friedrich Schmidt . Lucrarile au fost conduse initial, de catre Alfons Zegers, un calugar pasionist olandez care era de profesie, arhitect si abia dupa anul 1880 la conducerea lucrarilor va veni Carol Berisch.Cladirea este construita din caramida si din piatra adusa din Bulgaria, de la carierele Russe.Stilul arhitectural al lacasului de cult romano-catolic este constituit din elemente ale istorismului, dar are si cateva elemente de constructie romanica si gotica. Altarul mare al Catedralei Sf. Iosif este din marmura alba de Carrara si a fost executat la Roma.
Catedrala Catolica Sfantul Iosif

Banii necesari pentru constructie au fost donati de catre enoriasii din capitala si de catre oamenii bogati din Bucuresti. De asemenea, au mai contribuit cu fonduri si diverse persoane din strainatate sau prieteni ai Episcopului Ignatius Paoli. Lipsurile financiare si izbucnirea Razboiului de Independenta din anul 1877 au provocat intreruperea lucrarilor, constructia fiind finalizata abia in anul 1884. La 15 ianuarie 1885 a avut loc inaugurarea Catedralei Sfantul Iosif, care masoara 40 m lungime, iar inaltimea sa depaseste 20 de metri. Conform arhivelor parohiei, primul botez a fost celebrat pe data de 4 februarie 1884, iar in luna mai a aceluiasi an a fost oficiata prima cununie religioasa.In anul 1895 Arhiepiscopul Otto Zardetti a înfiinţat Parohia Catedralei „Sf. Iosif", aceasta devenind şi biserică parohială.

In urma numeroaselor cutremure care au avut loc intre anii 1929 si 1990, Catedrala Sfantul Iosif a fost grav avariata, dar cea mai grea perioada cu care s-a confruntat catedrala a fost in timpul cutremurului din 1977, cand atat interiorul, cat si exteriorul au fost grav afectate.

Arhitectura catedralei
Totodata, bombadarmentele din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, au distrus vitraliile originale realizate de catre Firma Mayer din Munchen.In anul 1980, Natalia si Ion Borodeala s-au ocupat de realizarea vitraliilor actuale si abia in 1986 au fost finalizate picturile din interiorul Catedralei Sfantul Iosif.



This post first appeared on Capitala Romaniei, Bucuresti, please read the originial post: here

Share the post

Catedrala Catolica Sfantul Iosif din Bucuresti

×

Subscribe to Capitala Romaniei, Bucuresti

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×