Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Curiozitati despre BucurestiCu totii cunoastem importanta orasului Bucuresti pentru tara noastra dar putini dintre noi stim ce influenta a avut asupra celorlalte orase europene.

De exemplu, cine stie ca a noastra Capitala Este pe locul al saselea ca marime din Uniunea Europeana? Sau ca inaugurarea primelor omnibuze din 1840 a propulsat Bucurestiul in randul oraselor dezvoltate care utilizau acest tip de transport urban?

Orasul este infratit  si cu noua alte orase din lumea intreaga, printre care se numara Beijing, Hanovra, Atlanta, Budapesta etc. Gara cea mai veche din capitala este Filaret, iar primul drum a fost Drumul de Lemn care azi este cunoscut sub denumirea de Calea Victoriei. 

Strada Lipscani poarta numele orasului german Leipzig, fapt care ne aminteste dinamismul vietii comerciale a orasului in acea perioada.

Putine persoane cunosc faptul ca Cimitirul Bellu a fost utilizat de catre hoti pentru a fura caciulile de blana ale doamnelor mai instarite Din Bucuresti pe care le vindeau ulterior in Parcul Tineretului. Acestia aveau o metoda foarte inventiva si anume, se cocotau pe ziduri si pescuiau la propriu caciulile folosind o sfoara si un carlig de pescuit.

Parcul Cismigiu din Bucuresti
Parcul Cismigiu
Parcul Cismigiu purta denumirea in trecut de " Balta lui Dura Negutatorul." In Anul 1779, domnitorul Alexandru Ipsilanti construieste prima cismea la iesirea din Stirbei Voda.

Intre anii 1929 si 1934 s-a construit Palatul Telefoanelor care imita stilul arhitectonic al zgarie-norilordin America.  Pana in 1970  a fost considerat cea mai inalta cladire din Bucuresti.

In perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe 26 august 1944, germanii au urmarit bombardarea Palatului Telefoanelor, dar au ratat tinta si bomba a cazut peste Teatrul National.

In perioada comunista, peste 20 de biserici si manastiri au fost distruse partial ori total. Dintre cele mai reprezentative, au fost  Manastirea Mihai-Voda, Biserica Crangasi, Biserica Alba- Postavari si multe altele.

In anul 1831 are loc primul recensamant al populatiei realizat dupa criterii stiintifice si se descopera faptul ca incepand cu anul 1798 si pana atunci, populatia Bucurestiului se dublase, adica atinsese 60.587 de locuitori.

In anul 1948, populatia depasea deja cifra de un milion, iar in 1992, in Bucuresti se aflau peste doua milioane de cetateni. De atunci si pana in prezent, populata din capitala a scazut de la 2 mil. La 1.800.000 de oameni in capitala.


This post first appeared on Capitala Romaniei, Bucuresti, please read the originial post: here

Share the post

Curiozitati despre Bucuresti

×

Subscribe to Capitala Romaniei, Bucuresti

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×