Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bucurestiul marilor iubiri

Mergand prin Bucuresti vezi deseori indragostiti tinandu-se de mana, saruturi ascunse, Dragoste impartasita si iubiri ce par nemuritoare. Ei bine, chiar asa si este, dragostea reprezinta vectorul care ramane actual indiferent de trecerea timpului, transformandu-se intr-un motiv pentru care noi existam. Traim ca sa iubim si in aceasi masura iubim ca sa traim si asta ne face fericiti.

Imbinand traditionalul cu inovatorul, Bucurestiul reprezinta un oras al contrastelor, invitandu-te intr-o poveste  mai actual ca niciodata si in acelasi timp ascunzand povesti de dragoste nemuritoare. De aceea, mi-ar placea sa savurezi o ceasca de ceai impreuna cu mine si sa vorbim despre Bucurestiul marilor iubiri.

Se spune ca Istoria Sta Scrisa in carti. Eu insa cred mai mult decat atat. Istoria sta scrisa in oameni si apoi in locurile prin care acestia au trecut. De aceea, in Bucuresti sunt foarte multe locuri importante, impunatoare prin aparitia lor care poarta-n zidurile sale povesti de dragoste nemuritoare.

Si pentru a argument acest lucru mi-ar placea sa incep cu una Dintre povestile mele preferate de dragoste si anume cea dintre Maria Cantacuzino si George Enescu, aceasta fiind reprezentata in Bucuresti de Palatul Cantacuzino.

Cantacuzino - Enescu
Maria Cantacuzino si George Enescu
Cu siguranta stii ca Maria Cantacuzino a fost sotia marelui Mihai Cantacuzino. Insa putina lume stie si faptul ca relatia celor doi era impregnate de multa infidelitate, suspsiciune si nemultumire, venita din ambele parti. 
De aceea, cei doi au hotarat sa-si mentina casatoria doar de dragul aparentelor, oferindu-si insa liberate deplina. Astfel Mihai Cantacuzino si-a permis multe escapade amoroase, una dintre amantele sale fiind chiar si sora sotiei lui. Maria Cantacuzino il seduce pe marele compositor George Enescu pe care apoi il abandoneaza pentru filosoful Nae Ionescu, cu care se casatoreste dupa moartea sotului sau. Din pacate insa, marea dragoste a Mariei, Nae, o paraseste dupa 8 ani lasand-o intr-o depresie groznica. Cel care i-a fost alaturi si a sustinut-o a fost George Enescu a carui dragoste n-a incetat. Cei doi s-au casatoresc desi Maria nu-l mai iubea.

Pe strazile Bucurestiului, tacut dar impunator si elegant se ridica semet Palatul Mogosoaia care ascunde povestile de iubire ale Marthei Bibescu. Despre aceasta, presa vremii si nu numai, scria despre faptul faptul ca impresiona prin frumusete, inteligenta si spirit artistic. Se casatoreste la doar 17 ani cu printul George Valentin Bibescu. Casatoria lor nu este insa nici pe departe una fericita. Astfel, in interiorul Palatului Mogosoaia, pe care George Valentin i l-a daruit Marthei convingand-o pe aceasta sa nu divorteze, au avut loc cele mai importante serate si tot acolo s-au legat povesti de iubire intense dar in acelasi timp interzise intre Martha si figuri importante precum Marcel Proust, printul Wilhelm al Germaniei, Winston Churchill si unul dintre cei mai ravniti burlaci ai Frantei Charles Louis de Beauvau Craon. Niciuna dintre aceste povesti de iubire nu s-a concretizat, stingandu-se-n cenusa unor limite impuse de rangul social al celor implicati.


Lista locurilor importante ale Bucurestiului in care dragostea inca traieste chiar daca protagonistii nu mai sunt, este mult mai lunga. Afl-o singur intelegand faptul ca “acolo unde dragoste nu e, nimic nu e”. 


This post first appeared on Capitala Romaniei, Bucuresti, please read the originial post: here

Share the post

Bucurestiul marilor iubiri

×

Subscribe to Capitala Romaniei, Bucuresti

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×