Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Τουρκία 2016 «ποδαρικό με το αριστερό»;

Φώτο από www.liveleak.com
Όλα στραβά βλέπουν ότι θα τους πάνε… ΕΝΑΣ Κουρδικός διάδρομος στην Συρία   ΠΥΡΗΝΑΣ του ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους.
¨Ο κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ (Joseph F. Dunford) επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας αφίχθη εχθές (Τετάρτη)  το πρωί  στην Άγκυρα.

Ο  Αμερικανός στρατηγός επισκέφθηκε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, όπου έγινε δεκτός από τον επικεφαλής του Στρατού, Χουλούσι Ακάρ.¨ The Hellenic Information Team 6 Δεκεμβρίου 2016

Το πλαίσιο των συνομιλιών δεν ανακοινώθηκε… μέχρι που σήμερα έγκριτες πηγές δίνουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

¨Η Τουρκία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τον  ύψιστο κίνδυνο που διατρέχει από τον υπό δημιουργία «κουρδικό διάδρομο» στη Συρία δήλωσε  ανώτατος στρατιωτικός, φέρνοντας στο προσκήνιο τις προσπάθειες της κουρδικής πλευράς στην Βόρεια Συρία να αλλάξει την δημογραφική δομή της περιοχής υπέρ της. http://www.liveleak.com/ 7 Δεκεμβρίου 2016

¨Ο Αμερικανός  στρατηγός  Joseph F. Dunford προσέλαβε τις παραπάνω  ανησυχίες  από τις συνομιλίες που είχε με τον  Τούρκο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Hulusi Ακάρ και τον  πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου .

Οι συνομιλίες περιστράφηκαν γύρω από τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην βάση του Ιντσιρλίκ,
την καταπολέμηση του κράτους του Λεβάντε ISIL ή ISIS ,

στην νομιμοποίηση της συριακής αντιπολίτευσης,

στον θέμα της δημιουργίας κουρδικού διαδρόμου,

στο θέμα της κατάρριψης του αμερικανικού πολεμικού σκάφους, της έντασης των σχέσεων με την Ρωσία

και σε περιφερειακά θέματα !!!¨ όπως αναφέρει η Hürriyet

Αυτό  με τα περιφερειακά θέματα μήπως αφορά ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟ και παραμένει επτασφράγιστο μυστικό;

Εν τω μεταξύ οι τούρκοι συνομιλητές προσπάθησαν να πείσουν την Αμερικανική Αποστολή ότι η οργάνωση των Κούρδων μαχητών PYD  είναι τρομοκράτες γιατί  διασχίζουν με άνεση τον Ευφράτη και μάλιστα τον ευαίσθητο διάδρομο Azaz-Jarablus  που θα συμπεριλαμβάνεται μέσα στον αναφερόμενο κουρδικό διάδρομο

(ως γνωστόν δια μέσου του οποίου  γίνονται οι τουρκικές δραστηριότητες μεταφοράς του κλεμμένου  πετρελαίου και της στρατιωτικής ενίσχυσης της ISIS που έτσι τώρα   διακινδυνεύουν πέραν και των ρωσικών βομβαρδισμών )

Πηγές των μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι ένας συνασπισμός από Κούρδους, Τουρκομάνους  Χριστιανούς και Άραβες έχουν καταλάβει το στρατηγικής σημασίας ευαίσθητο φράγμα του Ευφράτη Teshrin.

Αντίθετα οι τούρκοι υποστηρίζουν ότι το 85% των καταληψιών είναι Κούρδοι  και ότι η Τουρκία θα κάνει τα απαραίτητα για να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Οι τούρκοι κλάφτηκαν στους Αμερικάνους για την δημογραφική αλλοίωση της περιοχής και τις προσπάθειες των Κούρδων να απομακρύνουν τους γηγενείς Άραβες της περιοχής.

Μάλιστα πρότειναν να εγκαταστήσουν 30000 στρατιώτες κατά μήκος  98 χιλιομέτρων της ευαίσθητης περιοχής- ζώνης στα τουρκικά σύνορα, που είναι γνωστή ως η γραμμή Marea-Jarablus , ώστε να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της  ISIS.

Η ΙΝΔΙΑ μπαίνει στο παιχνίδι

Εκείνο όμως που ανησυχεί του Τούρκους είναι ότι για πρώτη φορά μπαίνει στο παιχνίδι της περιοχής η Ινδία που διαφαίνεται να παίξει δια μεσολαβητικό ρόλο με την μελλοντική αποστολή στην περιοχή και στα πλαίσια του ΟΗΕ ειρηνευτικού σώματος. Ήδη σύμφωνα με πηγές της Telegraph στις 13 και 19             Ιανουαρίου δύο ανώτατοι Σύριοι αξιωματούχοι θα επισκεφτούν το Δελχί για συνομιλίες.

Η ΡΩΣΙΑ μπαίνει και με τα δυο πόδια.

¨Οι Τούρκοι φοβούνται επιχειρήσεις δολιοφθοράς από τους Spetsnaz.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε διαταγή με την οποία εγκρίνει επιχειρήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό προκειμένου να εκτελούν προληπτικές επιχειρήσεις εξόντωσης τρομοκρατικών ομάδων.

Η είδηση έχει προκαλέσει αναταραχή στην Τουρκία καθώς η χώρα φιλοξενεί σε όχι λίγες βάσεις στα τουρκοσυριακά σύνορα, αυτά που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν "τρομοκράτες" τις ισλαμιστικές ομάδες που έχουν αιματοκυλίσει την Συρία."
του Βασίλη Καπούλα http://www.pronews.gr/portal06/01/2016

Τελικά τι ποδαρικό τους έκανε  ο Αμερικάνος Στρατηγός ;

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


This post first appeared on (Ε)ΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (Λ)ΑΕ, please read the originial post: here

Share the post

Τουρκία 2016 «ποδαρικό με το αριστερό»;

×

Subscribe to (Ε)ΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (Λ)ΑΕ

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×