Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Yeni Varyant Omicron İnsanları Etkiliyor Mu?

COVID-19 Varyantı Olan Omicron Dünyayı Etkilemeye Başladı.

26 Kasım 2021’de Amerika Birleşik Devletleri, varyantın ilk tanımlandığı Güney Afrika’daki ülkelerden gelen yolcuları yasaklayan, ülke listesine katıldı. ABD kararı, 8 Kasım 2021’de yürürlüğe giren ve ABD’ye uçakla giren vatandaş olmayanların sınırlı istisnalar dışında tam olarak aşılanmasını gerektiren bir başka değişikliğin ardından geldi. Vatandaşlar da dahil olmak üzere uçakla giren herkes negatif COVID-19 testi yapmalıdır.

Yasakları dayatan veya tam aşı yapılmasını gerektiren Seyahat kurallarını desteklemek için birden fazla argüman var. Başkan Joe Biden, aşı şartını uygulamaya koyarken, ABD politikasının “COVID-19’un ABD’ye ve Amerika Birleşik Devletleri’ne daha fazla girişini, bulaşmasını ve yayılmasını önlemeyi” hedeflediğini söyledi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin “delta varyantı tarafından enfeksiyonun önlenmesi de dahil olmak üzere COVID-19’un yayılmasını yavaşlatmanın en iyi yolunun bireylerin aşılanması olduğunu belirlediğini” kaydetti.

Etik olarak, yayılmayı kontrol altına almanın nedeni sağlığı korumak ve hayat kurtarmaktır. Bir ülkenin ilk görevinin kendi insanlarını güvende tutmak olduğu söylenebilir. Bununla birlikte, birçok ülke, seyahat yasakları veya katı aşı gereklilikleri yerine ziyaretçileri test etmek ve karantinaya almak gibi esneklik sağlarken insanlarını korumayı başarıyor. Örneğin Fransa, gereksinimleri enfeksiyon oranlarına göre ayarlar. ABD’yi “turuncu” bir ülke olarak görüyor, yani aşılanmamış Amerikalılar negatif COVID-19 testleri göstermeli ve yedi gün boyunca kendilerini tecrit etmeli.

Seyahat yasakları lehine bilim adamları virüsün yayılmasını yavaşlatabileceklerini ve zaman kazanabileceklerini savunuyor. ABD hükümetinin en iyi bulaşıcı hastalık danışmanı Anthony Fauci’nin, cumhurbaşkanına omikron hakkında kesin yanıtlar almasının iki hafta süreceğini söylediği bildirildi. Seyahat yasağı, bilim insanlarına mevcut aşıların yeni varyantlara karşı ne kadar iyi olduğunu değerlendirmek ve gerekirse aşıları yeniden formüle etmeye başlamak için daha fazla zaman verir.

Aşı gereklilikleri için etik bir argüman, insanların aşılamayı reddetme de dahil olmak üzere seçimlerinden sorumlu tutulması gerektiğidir. Yine de dünyanın büyük bir bölümünde, özellikle daha yoksul bölgelerde, insanlar aşılara erişemiyor. Ortalama olarak, düşük gelirli ülkelerde insanların sadece %6’sı bir doz COVID-19 aşısı almışken, zengin ülkelerdeki bu oran %74.

Seyahat yasaklarını ve aşı gerekliliklerini eleştirenler, bu tür kontrollerin neredeyse kusursuz olmadığına işaret ediyor. Seyahat kısıtlamalarının, özellikle doğru zamanlanmadıkları ve diğer önleme stratejileriyle eşleştirilmediği takdirde, hastalığın yayılmasını azalttığına dair çok az kanıt vardır. Bu arada, birçok çalışma, yabancı düşmanlığı ve zihinsel sağlık endişeleri gibi uluslararası seyahat kısıtlamalarının olumsuz sonuçlarını vurguladı.

Aşılar şu anda hastaneye yatış ve COVID-19’dan ölümleri önlemede oldukça etkilidir. Ama Aşılı insanlar olabilir hala enfekte edilmesi ve virüsün olduğu halde, daha az olasıdır ilk etapta COVID-19 almak için daha az olasıdır aşılanmamış insanlar bulaşıcı olmaktan daha, vb. Omicron’un aşı etkinliğini azaltıp azaltmadığı henüz net olmasa da, yeni virüs varyantları tarafından alttan kesilirse aşılar da daha az etkili hale gelebilir. Son olarak, aşı korumasının ne kadar sürdüğü konusunda belirsizlik var.

Bu yazı ilginizi çekebilir.

İnsanlar ve Hayvanlar Arasındaki Benzerlikler

Seyahat yasakları ve aşı kuralları, dünya genelinde aşılama oranlarındaki dramatik eşitsizlik göz önüne alındığında, eşitlik endişelerini de artırıyor. Seyahat kısıtlamaları, aşının az olduğu düşük gelirli ülkelerdeki insanları orantısız bir şekilde etkiliyor. Daha yoksul ülkelerdeki insanlar nadiren seyahat edebilecek durumdaysa, giriş için aşıya ihtiyaç duymanın birçok insanı daha da kötüleştirmeyeceği görünebilir. Yine de daha zengin ülkelere seyahat eden birçok insan bunu iş için yapıyor.

Seyahat kısıtlamalarına karşı çıkanların çoğu, aşıların dünya çapında ne kadar eşit olmayan bir şekilde dağıtıldığı göz önüne alındığında, yeni varyantların şaşırtıcı olmadığını vurguluyor. Güney Afrika’daki ülkeler yeni seyahat yasağını protesto ettiklerinde, orada aşıların piyasaya sürülmesindeki gecikmenin yeni varyant riskini artıracağına dair önceki uyarılara dikkat çektiler.

Varlıklı ulusların, daha yoksul ulusların aşılara erişimdeki zorluklarından kısmen sorumlu olması, eşitlik endişelerini yoğunlaştırıyor. Pandeminin başlarında, zengin ülkeler önceden piyasa anlaşmaları yaptılar ve tahmin edilen aşı ihtiyaçlarının %500’ünü karşılayarak küresel aşı kıtlığını artırdı ve fiyatları artırdı. Zengin ülkeler, aşıları adil bir şekilde dağıtmaya yönelik küresel bir girişim olan COVAX aracılığıyla düşük gelirli ülkelere 1,8 milyar doz aşı sözü verdi. Yine de COVID-19 aşılarına eşit erişim çağrısı yapan The People’s Vaccine’e göre bunların sadece %14’ü teslim edildi.

Bazı etikçiler, aşılara daha evrensel erişim sağlanana veya varışta test veya aşılama gibi alternatiflere izin verene kadar hükümetlerin uluslararası gezginler için aşı gerekliliklerini ertelemesi gerektiğini savundu. ABD’nin ziyaretçiler için aşı gereksinimi, insanların %10’undan daha azının tam olarak aşılanmış olduğu ülkelerden gelen yolcular için insani istisnalar getirmektedir. Yine de, turist veya iş vizesi olan kişilere ve aşılama oranlarının düşük, ancak çıtanın hemen üzerinde olduğu birçok düşük ve orta gelirli ülkenin vatandaşlarına girişi yasaklıyor.

Ek olarak, ABD kuralları, COVID-19 oranlarının çok daha düşük olduğu ülkelerden aşılanmamış yabancıları hariç tutmaktadır. ABD’de milyonda yaklaşık 210 onaylanmış vaka var, ancak test olmamasına rağmen Hindistan (milyonda 6), Paraguay (milyonda 8), Kamboçya (milyonda 2) ve Zimbabve (milyonda 3) dahil olmak üzere aşılanmamış insanları hariç tutuyor. düşük vaka sayılarına katkıda bulunabilir.

Sonuç olarak, zengin ulusların kendi vatandaşlarını korumalarının en iyi yolu, dünyanın her yerindeki insanları aşılamaktır. Daha fazla insanı aşılamak, aşıdan etkilenmeyen yeni varyantların ortaya çıkma şansını azaltır.

The post Yeni Varyant Omicron İnsanları Etkiliyor Mu? first appeared on .


This post first appeared on Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır, please read the originial post: here

Share the post

Yeni Varyant Omicron İnsanları Etkiliyor Mu?

×

Subscribe to Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×