Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Memperbaharui Pendaftaran SSM Business Online

Adakah anda terlalu sibuk dan tiada masa untuk pergi ke pejabat SSM untuk memperbaharui lesen perniagaan anda? Di bawah adalah langkah-langkah yang saya dapat tahu daripada kakitangan SSM semasa pembaharuan ROB saya sendiri di pejabat SSM. Kesemuaan proses jadi sangat mudah jika boleh diperbaharui secara online tanpa perlu pergi ke pejabat SSM.

ssm

ssm

Di sini I akan tunjukkan langkah-langkah bagaimana untuk Memperbaharui Pendaftaran Ssm Perniagaan dalam talian.
1) Lawatan ke http://ezbiz.ssm.com.my/

2) Klik “Sign Up” Butang hijau.
ssm signup

3) Lengkapkan borang permohonan & hubungi SSM untuk pengesahan.

ssm fill detail

4) Selepas selesai pendaftaran, anda akan menerima satu e-mel seperti yang ditunjukkan di bawah. Hubungi SSM untuk pengesahan dan anda boleh mula menggunakannya.

ssm email

Jika pejabat SSM adalah jauh dari rumah tinggal anda, maka boleh anda kunjungi bank BSN yang berdekatan sebab  BSN ada membekalkan perkhidmatan renew lesen perniagaan SSM di semua cawangan. Maka boleh anda jimat masa dan masalah dengan mempembaharui di bank ini.

Sebelum pergi ke pejabat atau Bank BSN, pastikan semua dokumen dan borang ada bersama anda seperti IC, borang A1, dan cetakan e-mel daripada SSM yang anda terima dalam emel anda.

Catatan:
Portal Ini Boleh Digunakan untuk memperbaharui Pendaftaran Perniagaan (ROB) – Sole Proprietor / Enterprise Perniagaan, Perkongsian perniagaan.

Portal ini boleh digunakan untuk memperbaharui syarikat sendiri atau syarikat orang lain juga.

The post Memperbaharui Pendaftaran SSM Business Online appeared first on ERATUKU.This post first appeared on Eratuku, please read the originial post: here

Share the post

Memperbaharui Pendaftaran SSM Business Online

×

Subscribe to Eratuku

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×