Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

CRVENA ZVEZDA IZ BEOGRADA UKUPNI JE POBEDNIK OVOGODIŠNJEG OTVORENOG PRVENSTVA VOJVODINE U VESLANJU

PROTEKLOG VIKENDA ODRŽANA JE 55. INTERNACIONALNA VESLAČKA REGATA „VOJVODINA OPEN“ PALIĆ 2017.

SESTRE BOGLARKA I ŽOFIA B. VARGA IZ VESLAČKOG KLUBA PALIĆ OSVOJILE SU PRVO MESTO U KONKURENCIJI PIONIRKI U DISCIPLINI DUBL SKUL. VESLAČI PALIĆA SU UKUPNO OSVIJILI JEDNU ZLATNU, DVE SREBRNE I TRI BRONZANE MEDALJE. NA PALIĆU FORMIRAN SAVET VSS.

  1. INTERNACIONALNA VESLAČKA REGATA „VOJVODINA OPEN“, SRBIJA, SUBOTICA, JEZERO PALIĆ – Proteklog vikenda na Jezeru Palić kod Subotice je održana 55. Internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open“ koja je u tri dana (30.06-02.07.2017) na severu Bačke okupila preko 400 takmičara i takmičarki iz 26 veslačkih klubova iz četiri zemlje – Srbije, Mađarske, Hrvatske i Bugarske. Srbiju je na ovom takmičenju predstavljalo 14 klubova sa 220 posada, Mađarsku 8 klubova sa 131 posadom, Hrvatsku 3 kluba sa 39 posada i Bugarsku 1 klub sa 6 posada.

Palić je po 55. put bio centar veslačkog sporta u regionu i presrećni smo što je još jedna regata „Vojvodina Open“ protekla u najboljem redu, a zadovoljstvo učesnika je najbolji dokaz da smo i ove godine u organizacionom smislu odradili dobar posao. Broj učesnika je standardni u proteklih nekoliko godina. Međutim, mislim da je po kvalitetu ovogodišnja regata bila za nijansu ispred prethodnih jer nas na to obavezuju i postavljeni evropski standardi – kazao je generalni sekretar Veslačkog kluba Palić i jedan od glavnih organizatora ovog takmičenja, Vladimir Antić.

Prvo mesto u ukupnom plasmanu na ovogodišnjem „Vojvodina Open“-u je pripalo beogradskoj „Crvenoj zvezdi“ sa osvojena 123 boda, drugi je novosadski „Danubius 1885“ sa 119, a treći hrvatski „Iktus“ iz Osijeka sa osvojenih 100 bodova. Veslački klub „Palić“, na ovogodišnjem „Vojvodina Open“-u nastupio je sa 17 veslača odnosno 13 posada i kao domaćin je takođe i u takmičarskom smislu pokazao zavidan rezultat, naročito u pionirskoj kategoriji u kojoj je među najjačima u regionu. Sestre Žofia i Boglarka Varga B. iz Veslačkog kluba „Palić“, inače aktuelne državne šampionke u svojoj kategoriji, uspele su i na „Vojvodina Openu“ u Disciplini Dubl Skul da pobede sve domaće i strane veslačke posade i time donesu još jednu  zlatnu medalju Subotici (s vremenom 3.35:35).

Naporno smo se spremale za ovo takmičenje. Trud i vreme koje smo uložili na čelu sa trenerom su se na kraju isplatili, jer smo i ovde, na veslačkoj međunarodnoj sceni, prve – izjavile su posle trke sestre Varga B. iz VK „Palić“.

Takođe odlični su bili i palićki veslači Roland Rind i Mihajlo Bolić koji su u istoj disciplini (dubl skul) u trci pionira zazuzeli 2. mesto (s vremenom 4.56:54). Još jednu srebrnu medalju Subotici donela je Žofia Varga B. koja se kao pionirka takmičila i u skifu i u toj trci zazuzela 2. mesto (s vremenom 2.40:30). Pored jedne zlatne i dve srebrne veslači Palića osvojili su i tri bronzane medalje. Veslajući u skifu treća mesta osvojili su pionirka Viola Korhec (s vremenom 4.27:17 u stazi dužine 1000 metara) i juniorka Ana Miković (s vremenom 9.22:03 u stazi dužine 2000 metara).

Konkurencija je bila veoma jaka i nisam se nadala da ću išta osvojiti. Međutim, ušla sam u trku sa željom da se pokažem i uložila sam svu snagu koju sam u tom trenutku imala i u toj jakoj međunarodnoj konkureciji za svoj klub sam osvojila bronzu, čime sam i te kako zadovoljna – rekla je posle trke Ana Miković iz VK „Palić“.

U okviru „Vojvodina Open“-a održane su i trke u četverac skulovima koje su se u kategorijama pionira/ki i kadeta/kinja bodovale i za listu međunarodnog Dunavskog kupa. U tim trkama od četiri pehara novosadski „Danubius 1885“ je u svoje vitrine odneo tri, a osiječki „Iktus“ jedan.

  • 55. Internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open“ je trajala tri dana (30.06-02.07.2017), a u subotu, prvog finalnog dana, imali smo problema sa vremenom odnosno duvao je malo jači vetar tako su tog dana trke druge polovine finalnih okršaja počinjale iz letećeg starta. Shodno tome i vremena koja su zabaležile veslačke posade su bila neuobičajena – objasnio je generalni sekretar Veslačkog kluba „Palić“ koji je organizator takmičenja, Vladimir Antić i dodao da su svi angažovani u ovom subotičkom veslačkom kolektivu učinili mnogo da takmičenje uspe, kao i da su svi volonterski radili mesecima kako bi „Vojvodina Open“ podigli na viši nivo na lestvici kvaliteta i time počeli da ostvaruju san da Palić postane bitna tačka na svetskoj karti veslanja.
  • O tome svedoče mnogobrojne pohvale koje na račun kluba upućuju takmičari, treneri, ali i najviši poslenici evropskog veslanja. Međutim, taj trud i rezultate koje postižemo, kao i interes koji bi svakako od veslanja na jezeru Palić mogli da Subotica i Vojvodina, na kraju krajeva i cela Srbija, svakako da bi morali da prepoznaju i donosioci odluka te da se konačno počne sa izgradnjom međunarodnog regatnog centra na jezeru Palić i dovođenjem u red infrastukture i regatne staze što bi na jezero Palić dovelo i velika evropska i svetska veslačka takmičenja, kao i posade iz mnogih zemalja tokom cele sezone veslanja – istakao je Valdimir Antić i dodao da su Subotica, jezero i Veslački klub „Palić“ sa svim svojim partnerima i donatorima uvek bili na visini zadatka širom srca prihvativši sve goste iz regiona u jedinstvenoj oazi veslačkog sporta.

Brzinu veslanja na “Vojvodina Openu” odmerili su studenti u trci osmeraca. Među njima najbolja je bila posada segedinskog „Demasa“ (s vremenom 5.21:12), drugo mesto osvojila je studentska posada osiječkog „Iktusa“ (s vremenom 5.40:42), dok je treća bila posada beogradskog „Grafičara“ (s vremenom 5.49:12), ispred studentskih posada novosadskog „Danubiusa 1885“ i beogradskog „Partizana“.

To je ujedno bila uvertira za Evropsko univerzitetsko prvenstvo u veslanju koje će se takođe na jezeru Palić održati deset dana posle Vojvodina Opena.

  • „Vojvodina Open“ je bila svojevrsna generalna proba za Evrorpsko univerzitetsko prvenstvo. Primetili smo pojedine nedostatke, a tu pre svega mislim probleme u komunikaciji sa sudijama, kao i neke tehničke nedostatke na stazi. Međutim, imamo više od nedelju dana do početka evropske studentske regate i smatram da je to dovoljno vremena da sve otklonimo i da maksimalno spremni dočekamo jedno veliko i značajno takmičenje, treće u ovoj godini na Palićkom jezeru – istakao je Antić.

Prethodno je Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije koji je priređivač ovog evropskog studentskog šampionata u veslanju rekao da je Evropski univerzitetski šampionat u veslanju koji će se održati na jezeru Palić od 13. do 16. jula  jubilarno deseto takmičenje u ovom sportu studenata i studentkinja iz cele Evrope.

  • Očekujemo veliki broj studentskih veslačkih posada koji će se na Palićkom jezeru boriti za medalje. U ovom trenutku ne znamo tačno da kažemo koliko veslačkih posada će se takmičiti na evropskom studentskom prvenstvu na Paliću jer su prijave još u toku. Današnji presek pokazuje da se već sada prijavilo blizu 500 takmičara iz 85 univerzitetskih centara iz preko 20 evropskih država. Najbrojniji su učesnici iz Velike Britanije, gde je veslanje jedan od osnovnih univerzitetskih sportova, ali po brojnosti ne zaostaju ni studenti – takmičari iz Nemačke i Holadnije. Prijave su do 5. jula i očekujemo da ćemo postaviti novi rekord po broju učesnika na ovakvom takmičenju – naglasio je Siniša Jasnić.

Inače, na marginama 55. Internacionalne veslačke regate „Vojvodina Open“ na Paliću, u subotu 1. jula 2017, održana je konstitutivna sednica Saveta Veslačkog saveza Srbije koga čine predstavnici svih klubova, članova Saveza. Konstitutivnoj, a potom i prvoj radnoj sednici Saveta prisustvovali su predstavnici 11 klubova, kao i vrhuška VSS – predsednik VSS Darko Majstorović, predsednik Izvršnog odbora Viktor Nikolić, potpredsednik Borislav Savić i generalni sekretar Nebojša Jevremović. Na osnovu ovlašćenja prvog čoveka srpskog veslanja Darka Majstorovića, potpredsedniku Borislavu Saviću poverena je uloga vođenja Saveta i koordinisanja rada između klubova i VSS, s čime su se složili predstavnici svih klubova. Inače, prva sednica Saveta VSS je protekla u konstruktivnoj i otvorenoj diskusiji o mnogim aktuelnim temama. Na ovoj sednici je dat i predlog da se zbog značaja i ugleda koje ima takmičenje „Vojvodina Open“ i potrebe za reprezentativnim bodovanjem i kategorije pionira na sledećoj 56. Internacionalnoj veslačkoj regati „Vojvodina Open“ organizuju i trke pionirskih reprezentacija, što je naišlo na odobrenje od strane svih učesnika sednice saveta. Utisak svih je bio da će formiranje Saveta VSS značajno doprineti unapređenju komunikacije između klubova i Saveza, kao i efikasnijem rešavanju svih problema s kojima se suočavaju klubovi, sve sa ciljem daljeg napretka srpskog veslanja. Takođe, najavljeno je da će do kraja godine biti održane još dve sednice Saveta VSS.

Ovogodišnju Internacionalnu veslačku regatu „Vojvodina Open“ organizovao je Veslački klub „Palić“ uz pokroviteljstvo Veslačkog saveza Srbije, Veslačkog saveza Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Grada Subotice, Mesne zajednice Palić i kompanija „Birografika MB“, „Jaffa & Banini“, „Knjaz Miloš (Aqua Viva)“, „Gigatron“, „Mony“, „Ellzet Certa“, „Milenijum osiguranje“, Veterinarski zavod Subotica i „Hemotehna”, i uz prijateljsku podršku: Rasvete, Opšte bolnice Subotica, Doma zdravlja Subotica – Hitne medicinske pomoći, Crveni krsta Srbije, Crvenog krsta Vojvodine, Crvenog krsta Subotice i radio amatera iz Subotice (YU7DVW).

The post CRVENA ZVEZDA IZ BEOGRADA UKUPNI JE POBEDNIK OVOGODIŠNJEG OTVORENOG PRVENSTVA VOJVODINE U VESLANJU appeared first on Lips & Heels.This post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

CRVENA ZVEZDA IZ BEOGRADA UKUPNI JE POBEDNIK OVOGODIŠNJEG OTVORENOG PRVENSTVA VOJVODINE U VESLANJU

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×