Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

55. Internacionalna regata „Vojvodina Open” – Palić

Od petka, 30. juna, do nedelje, 2. jula 2017. na jezeru Palić biće održana 55. Internacionalna regata „Vojvodina Open” na kojoj će se u 400 posada takmičiti preko 400 veslača iz četiri evropske zemalje – Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske.

Na jezeru Palić kod Subotice ovog vikenda biće održana 55. Internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open“ koja koja će na jednom mestu okupiti 26 veslačkih klubova iz četiri zemlje: Srbije, Mađarske, Hrvatske i Bugarske.

  • Zahvaljujući „Vojvodina Openu“ već više od pola veka, sada već tradicionalno prvog vikenda u julu, Jezero Palić je mesto okupljanja najboljih veslača i velikih imena odnosno poslenika veslanja. Nadamo se da će i ovogodišnja regata opravdati epitet jednog od najznačajnijih i najjačih veslačkih takmičenja u regionu i šire. Kao i svake godine i ove će se ogledati veslači i veslačice u svim uzrasnim kategorijama i u svim veslačkim disciplinama. Takmičenje počinje kvalifikacionim trkama koje su na programu u petak 30. juna od 17 časova, dok će se finalne trke kojih će ukupno biti 38 odvijati u subotu i nedelju u prepodnevnim časovima. Pripreme za ovaj događaj su počele na proleće i Veslački klub Palić, koji je uvek na visini zadatka, potpuno spremno dočekuje goste iz regiona u jedinstvenoj oazi veslačkog sporta na jezeru Palić. Sigurni smo da će učesnici biti zadovoljni svim segmentima organizacije – istakao je na konferenciji za novinare u Subotici generalni sekretar Veslačkog kluba Palić i jedan od organizatora ovog takmičenja Vladimir Antić.

Na tradicionalnoj regati „Vojvodina Open“, koju organizuje Veslački klub Palić uz pokroviteljstvo Veslačkog saveza Srbije, Veslačkog saveza Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Grada Subotice, Mesne zajednice Palić i kompanija „Birografika MB“, „Jaffa & Banini“, „Knjaz Miloš (Aqua Viva)“, „Gigatron“, „Mony“, „Ellzet Certa“ i „Hemotehna”, za odličja u 396 posada boriće se preko 400 veslača i veslačica.

  • Ovo naše takmičenje Veslački klub Palić već tradicionalno organizuje na visokom nivou, a dokaz za to je iz godine u godinu sve veći broj učesnika, klubova i zemalja. Ono što je do nas mi ćemo učiniti i učinili smo. Nadamo se da će nas sada vreme poslužiti jer veslanje zahteva i povoljne vremenske prilike – izjavio je Milan Saratlić, predsednik Veslačkog saveza Vojvodine.

Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati 14 klubova sa 220 posada, Mađarsku 8 klubova sa 131 posadom, Hrvatsku 3 kluba sa 39 posada i Bugarsku 1 klub sa 6 posada. Domaćin takmičenja, Veslački klub Palić, učestvovaće ove godine sa 17 veslača, odnosno 13 veslačkih posada. U klubu očekuju da ostvare što bolji plasman i da u vitrine unesu dodatna odličja.

  • Siguran sam da ćemo osvojiti nekoliko medalja čime ćemo nastaviti tradiciju nizanja uspeha na značajnim međunarodnim regatama. Nekim našim takmičarima, prvenstveno u pionirskoj kategoriji, će ovo biti prvo takmičarsko iskustvo, jer smo u velikoj meri podmladili klub zahvaljujući školi veslanja koja je od početka godine do sada u naš klub donela značajan broj dece. Ti najmlađi takmičari će punu snagu i pravo umeće veslanja pokazati tek za godinu ili dve – rekao je novinarima Tomislav Zvekanović, predsednik Veslačkog kluba “Palić”.

U petak, prvog dana regate, čiji su prijatelji Javno preduzeće „Palić Ludaš”, „Park Palić”, Opšta bolnica Subotica, Dom zdravlja Subotica – Hitna medicinska pomoć, Crveni krst Srbije – Crveni krst Vojvodine, kvalifikacione trke stratuju u 17 časova. Dan kasnije su finala od 8:30, a u 16:30 počinju kvalifikacije za nedelja finala. Okršaji za medalje u nedelju, poslednjeg dana regate, počinju, takođe, u 8:30, a proglašenje ukupnog pobednika tačno u podne.

Brzinu veslanja na “Vojvodina Openu” odmeriće i studenti u trci osmeraca što je uvertira za Evropsko univerzitetsko prvenstvo u veslanju koje će se takođe na jezeru Palić održati dve nedelje posle.

  • Evropski univerzitetski šampionat u veslanju koji će se održati na jezeru Palić je jubilarno deseto takmičenje u ovom sportu studenata i studentkinja iz cele Evrope. Očekujemo veliki broj studentskih veslačkih posada koji će se od 13. do 16. jula na Palićkom jezeru boriti za medalje. U ovom trenutku ne znamo tačno da kažemo koliko veslačkih posada će se takmičiti na evropskom studentskom prvenstvu na Paliću jer su prijave još u toku. Današnji presek pokazuje da se već sada prijavilo blizu 500 takmičara iz 85 univerzitetskih centara iz preko 20 evropskih država.  Najbrojniji su učesnici iz Velike Britanije, gde je veslanje jedan od osnovnih univerzitetskih sportova, ali po brojnosti ne zaostaju ni studenti – takmičari iz Nemačke i Holadnije. Prijave su do 5. jula i očekujemo da ćemo postaviti novi rekord po broju učesnika na ovakvom takmičenju – naglasio je Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije koji je priređivač ovog evropskog studentskog šampionata u veslanju.

Evropsko univerzitetsko prvenstvo u veslanju na Paliću održaće se pod okriljem Evropske univerzitetske asocijacije, a tehnički organizatori su Veslački klub “Danubius 1885” iz Novog Sada i Veslački klub “Palić”.

  • Novosadski veslački klub “Danubius 1885” i subotički veslački klub “Palić” su tehnički organizatori Evropskog univerzitetskog prvenstva tako da ćemo na predstojećoj regati „Vojvodina Open“ imati priliku da u takmičarkim uslovima testiramo opremu i sve ostale detalje pred najveći kontinentalni skup studentskih čamaca. S tim u vezi na „Vojvodina Open“, u svojevrsnoj inspekciji, biće i delegati iz Evropske univerzitetske sportske asoscijacije. Takođe, u okviru programa „Vojvodina Open“ i ove godine ćemo imati trku studentskih osmeraca, a neke od njih ćemo svakako gledati i kroz dve nedelje. I ovog puta moramo da istaknemo da bismo na jezeru Palić tokom cele godine i to svake godine mogli da imamo prisustvo veslača i veslačkih posada, kao i organizaciju velikih svetskih i evropskih veslačkih takmičenja ukoliko bi se uložilo u adaptaciju postojeće infrastrukture i ujedno razmišljalo o realizaciji dugogodišnje ideje o izgradnji međunarodnog veslačkog regatnog centra na jezeru Palić koje jedino u Srbiji tokom cele godine pruža mogućnost za kvalitetno i takmičarski priznato veslanje – istakao je Vladimir Antić, generalni sekretar Veslačkog kluba Palić.

Prvog i drugog takmičarskog dana Evropskog unverzitetskog prvenstva u veslanju na Paliću u četvrtak i petak, 13. i 14. jula, na programu su kvalifikacione trke. Trećeg dana prvenstva, u subotu 15. jula, prepodne je repesaž za plasman u plufinale, a posle podne su na programu polufinalne trke. Poslednjeg dana prvenstva, u nedelju 16. jula je finale. Evropski univerzitetski šampionat u veslanju na Paliću takođe su podržali Veslački savez Srbije, Veslački savez Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, Grad Subotica, Mesna zajednice Palić i kompanije „Birografika MB“, „Jaffa & Banini“, „Knjaz Miloš (Aqua Viva)“, „Gigatron“, „Mony“, „Ellzet Certa“, „Hemotehna”, Javno preduzeće „Palić Ludaš”, „Park Palić”, Opšta bolnica Subotica, Dom zdravlja Subotica – Hitna medicinska pomoć, Crveni krst Srbije – Crveni krst Vojvodine.

Info: Vladimir Antić, generalni sekretar VK “Palić”|+381(0)641488223|[email protected]

The post 55. Internacionalna regata „Vojvodina Open” – Palić appeared first on Lips & Heels.This post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

55. Internacionalna regata „Vojvodina Open” – Palić

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×