Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Udisaj na pesku

Oporavlja, tako vraća u život, tako brzo oporavlja me Dunav. Dok kotrlja talase, u tom šumu guši se šum misli. Utanjava, smiruje, stavlja u red kao mravi jedan iza drugog dok marširaju. Kao zrno peska pod prstima, nestaju misli.

Biće bolje.

Znaj, opet sam te sanjala. I zato sam tu, sa Dunavom, da mi dodirne stopala. Da se setim Tagorea i šaputanja. Kako sam tebe tad volela, toliko da sam i sebe volela. Najviše, najviše.

Biće bolje, Samo diši.

Godinama unazad, a opet isto. Golicaju me prizori, voda, misli o tebi.. A kako da stanem? Bilo je lepo osećati se pametnijom, boljom, samo zbog tvog pogleda. Disati snažnije, misliti bistrije, nadati se, voleti, želeti, pisati baš kako ja hoću. Nabrajati sve lepo i diviti se svemu tome.

Mogu ja to, prestaće.

Poklekla sam birajući tuđe, prateći tuđe korake. Raskinula sam sa sobom, a treba mi ona. Samo ona da me voli. S tobom sam to znala, a to bez tebe ne mogu, a trudim se. Predala sam sebe na tacni, menjala sreću za osmeh. Ne umem da čekam, znaš.

Biće bolje.

Oslonila sam se punom snagom na tebe, ozidala sebe oko tebe, a samo malo si se pomerio i mene je nestalo. Pa mi ne brani, ne pominji i ne krivi što te tražim u svom odrazu, u Dunavu i šaputanjima trava.

Prethodni tekst->Suzi


Moje ime je Marijana Bovan.

Imam 22 godine i student sam Ruskog Jezika i književnosti. Pored ruskog jezika, govorim engleski jezik tečno, a dostižem tu “tečnost” iz italijanskog i slovačkog jezika. Pišem kao freelance pisac, imam profil na upwork.com (profil), a i na proz.com. Ponosim se člankom objavljenim na portalu kultivisise.com i pesmom objavljenom na blogu “Kutija ljubavi”. Na mom facebook profilu mozete pronaci jos mojih objavljenih tekstova ->fb profil

The post Udisaj na pesku appeared first on Lips & Heels.This post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

Udisaj na pesku

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×