Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Rađanje je vaša stvar

Tags: tata koji verujem

Internet su u poslednje vreme preplavili tekstovi tipa ,, Kada bi trebalo da rodite bebu?“ , ,, Zašto je dobro biti mama?“ , ,,Deset razloga zašto je dobro ovo a ne ono?“ , ,, Kad je Tata tata, a kad je tata otac?“…

Aman ljudi! Zanima me da li oni Koji pišu imaju uopšte svoju decu? I koji je pravi odgovor na sva ova pitanja a da nije poštapalica koja se ne razlikuje mnogo od teksta do teksta?

Verujem da se svi rađamo kao ,, tabula rasa“, kao što već znate – neispisane table. Porodica, sredina u kojoj odrastamo, društvo i međuljudski odnosi kroje nas takvim kakvi danas jesmo. Verujem u iskrenu emociju, u ljubav i promene. Verujem da se u svakome od nas krije dobra i iskrena duša, koja se ispoljava u odnosu sa drugima ili ne. Verujem da najdublja osećanja u sebi kriju oni koji izgledaju sasvim bezosećajno. Verujem da vi sami odlično znate šta je za vas najbolje.

Pa kako onda neki Miloš iz Beograda ili Ivana iz Leskovca, ili Marko ili Janko, ko god, može da zna kada je pravo vreme tebi, buduća majko, da rodiš svoje dete?

Ugao gledanja može biti različit, ali rađanje dece je samo stvar vas i vašeg partnera.  Vi najbolje znate šta vas podstiče, a šta vas sputava u toj odluci. Pogledajte osobu pored sebe, tog divnog ili manje divnog muškarca i zapitajte se da li biste volele da iza vaše ljubavi ostane trag u vidu jednog predivnog, malenog stvorenja, koji je najlepši poklon, neprocenjivi dar? Pogledajte sebe u ogledalu, zapitajte se da li ste sposobne da brinete o sebi i još jednom biću? Ja ću vam reći, a možda ne bi trebalo, oprostite. JESTE, NARAVNO DA JESTE SPREMNE! Zašto? Priroda je sama uredila odnose, osećaje, sklopila nas kao mozaike. Pa shodno tome, majka deteta ima snagu vulkana da izdrži sve neprospavane noći, dojenje, presvlačenje, da pati i plače ali da opet u svoj san utone srećna i bezbrižna jer kraj sebe ima anđela. Svog ličnog, malenog anđela.

A tata? Tata je bitan element tog skupa. Podrška, savet, rame za plakanje. Tata je stub koji drži porodicu i jednako je vredan kao mama. Tata možda ne zna da pokaže emocije jednako mami, ali ne znači da ne zna da oseća i da neće brinuti o svojoj malenoj bebi. Ljubav pokreće, ljubav leči, ljubav pospešuje.

Ne dajte da vas bune govoreći vam kada je pravo vreme za rađanje, da li je to sa 20, 30 ili pak 40 godina. Dajte molim vas. . . Pravo je vreme ono u kome vam srce nalaže da uradite odlučujuću stvar. Da krunišete svoju vezu ili brak najdivnijim postupkom kao što je rađanje. Ima li ičeg lepšeg i čistijeg na ovom svetu od novog života?

,, Rađajte tu decu, šta se cenkate toliko?! Da je neko ozbiljno razmišljao, ni vi se ne biste rodili. “ Dušan Radović

Piše: Marija Krstić  Golubović – Uporna, tvrdoglava i svoja. U večitoj borbi za pravdom i boljim životom. Nepopravljivi optimista, koji snagu nalazi u osmehu jedne devojčice.

fb stranica: Make up Marija Golubović

Prethodni tekst-> Čekanje

The post Rađanje je vaša stvar appeared first on Lips & Heels.This post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

Rađanje je vaša stvar

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×