Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Aplikacija za izračunavanje natalne karte

Natalna karta predstavlja sliku neba u momentu Vašeg rođenja. Astrolozi smatraju da iz nje mogu pročitati Vaše vrline, mane, predospozicije i još mnogo toga drugog. Bez obzira da li verujete u Astrologiju ili ne  sigurno Vam se bar nekad desilo da Vas neko pita koji ste horoskopski znak, koji Vam je podznak ili gde Vam se npr. nalazi Mesec u natalnoj karti.

Postoji nekoliko načina da se izračuna natalna karta, ali ja ću Vam ovde konkretno govoriti o jednoj besplatnoj aplikaciji koju možete instalirati na Vašem smart (anroid) uređaju (za sve Vas koji koristite iOS pogledate na AppStore-u da li imate ekvivalent ove aplikacije, jer njih zaista nema puno na tržištu). Naime, radi se o aplikaciji AstroTab koja ima i svoju komercijalnu verziju, a može se kupiti preko Google Store-a. Ikonica aplikacije prikazana je na sledećoj slici:

Slika 1 – Prikaz ikonice AstroTab aplikacije

Dodirom na ikonicu ulazite u aplikaciju gde Vas dočekuje ekran sa prikazom trenutne karte neba. U gornjem levom uglu imate opciju Cur. Chart gde možete izabrati neki drugi prikaz (npr. nečije Natalne Karte, sinastrije ili tranzita). Na sledećoj slici je to i prikazano:

Slika 2 – Prikaz glavnog ekrana aplikacije

Kada povučete ekran s leva na desno dolazite do liste ljudi čije podatke ste do tada uneli u svoju aplikaciju i čije natalne karte može videti Ukoliko čekirate opciju ispod žutog kvadrata ili ako u isto vreme čekirate opciju ispod crvenog kvadrata druge osobe dobićete sinastriju (uporedni horoskop) dve osobe. Ukoliko prvi put pokrećete aplikaciju u njoj neće biti nikakvih podataka. Ukoliko želite da dodate nečije podatke to činite dodirom na opciju New natal chart koja se nalazi na vrhu, kao što je prikazano na sledećoj slici:

Slika 3 – Dodavanje podataka

Mana ove aplikacije je što nema mogućnost da se prebaci na srpski jezik. Međutim, neophodni podaci za preciznu izradu bilo koje natalne karte su: datum, vreme i mesto rođenja. Ime i prezime, kao i pol su opcioni podataci. Ukoliko želite da sačuvate nečiju privatnost možete uneti proizvoljno ime (npr. Osoba A), a za pol izaberite bilo šta jer će to imati uticaja jedino na ikonicu koja se prikazuje u listi nakon potvrde podataka. Prilikom unosa mesta rođenja dovoljno je da se dodirne to polje (mesto gde već piše Belgrade) i kada se pojavi novi prozor upiše ime mesta u kom je osoba rođena. Ovo ime se može uneti na srpskom i onda kliknete na ikonicu lupe koja se nalazi desno od polja za unos. U dnu se nalazi opcija za letnje računanje vremena koju morate obavezno označiti ukoliko je osoba rođena u tom periodu, jer u suprotnom natalna karta neće biti tačno izračunata.

Nakon završenog unosa vratite se na početni ekran povlačenjem s desna na levo – gde sada možete videti Vašu natalnu kartu. Krug sa tačkom u sredini predstavlja Sunce i ono će biti uvek u onom znaku u kome ste rođeni (npr. ukoliko ste rođeni u znaku Ovna, Sunce će uvek biti pozicionirano u tom znaku). Podznak (izlazeći znak) se određuje na osnovu kuća. Na slici 2 možete videti da su kuće označene rimskim brojevima. Kuća koja predstavlja podznak je označena rimskim brojem 1. U našem konkretnom primeru prva kuća se trenutno nalazi u znaku Bika (krug sa dva kraka na suprotnim stranama) što je ujedno i podznak osobe. Ukoliko Vam je ovo isuviše teško, pogledajte donji levi ugao na slici 2 gde ćete videti Solar sign (znak u kome ste rođeni) i Rising sign (podznak). Objašnjenja znakova naćićete na dnu članka.

Ukoliko sa glavnog ekrana opet povučete sa desnog na levo dobićete listu planeta po kućama i znacima, kao što je prikazno na sledećoj slici (pošto koristimo besplatnu verziju reklame u aplikaciji su neizbežne):

Slika 4 – Prikaz položaja planeta

Ukoliko dodirnete bilo koju planetu prećićete u opciju za objašnjenje planeta i osa horoskopa gde se možete edukovati o tome šta koja planeta/osa predstvlja povlačenjem s desna na levo i suprotno. Pored kratkog objašnjenja svake planete tu ćete naći i spisak svih aspekata (kontakata) koje određena planeta pravi sa drugim planetama (slika 5).

Slika 5 – Značenje planete sa aspektima

Tumačenja koja ćete naći unutar aplikacije su data čisto informativno i vrlo su neodređena. Ukoliko želite da naučite nešto više o Astrologiji savetujem Vam da pronađete knjige na tu temu ili da pohađate odgovarajući kurs. Za povratak na sliku 4 koristite dugme na adroidu za opciju nazad (back) koje je često (u zavisnosti od modela uređaja) strelica koja pokazuje unazad ili trougao.

Kada se vratite na prikaz položaja planeta i nastavite da povlačite s desna na levo na kraju ćete doći do opcija za dodavanje prikaza što je prikazano na sledećoj slici:

Slika 6 – Dodavanje opcije prikaza

Moja preporuka je da dodirnete opciju Add a page i dodate iz ponuđene liste Natal aspect table. Dodirnite i držite simbol sa dva trougla i crtom između i vucite gore/dole kako biste promenili raspored prikaza ekrana. Budite pažljivi prilikom odabira novih prikaza, jer ukoliko izaberete neki koji Vam se ne dopada ili Vam nije potreban isti nećete moći samo da uklonite sa liste. Mana ove aplikacije je što morate da idete na tri horizontalne linije u gornjem desnom uglu i da odaberete opciju Default page list nakon čega će Vam se prikazi koje ste sami dodali obrisati i prikazaće Vam se opet slika 6. Nakon tog koraka ponovo morate birati opciju Add a page i izabrati one prikaze koje želite i iznova ih pozicionirati. Kako ne biste stalno ponavljali jedan isti proces vodite računa o ovome.

Ovim završavamo priču o AstroTab aplikaciji, ali to svakako nije ujedno i kraj na temu alata za izračunavanje natalnih karti. 

Reč autora:

Moje ime je Miloš. Još od osnovne škole sam počeo da se zanimam za tehniku i računare. Kada sam kupio svoj prvi računar krenuo sam da izučavam razne stvari i do danas skupio bogato iskustvo u korišćenju računara, softvera i pametih uređaja. Pored ovoga krenuo sam da se usavršavam i trenutno se obučavam da postanem Web developer. Cilj mi je da podelim znanje koje imam, jer volim da pomažem drugima i da im olakšam život. Smatram da se korišćenjem modernih tehnologija to može postići, ali mnoge ljude to plaši. Stoga čitajte moje tekstove i edukujte se lako, a ja ću Vam pokazati kako.

fb stranica: Edukuj se lako

Prethodni tekst->Google kalendar

The post Aplikacija za izračunavanje natalne karte appeared first on Lips & Heels.



This post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

Aplikacija za izračunavanje natalne karte

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×