Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

O knjizi ,,Tvoj anđeo čuvar” – Mirjana Bobić Mojsilović

Knjiga govori o aktuelnoj temi- zlostavljanju žena. Preoručujem da je pročita svaka žena, kao i muškarac, kako bi prepoznao nasilnika i ukazao prijateljici ili sestri na problem.

Razvedena četrdesetsedmogodišnja Jelena živi sama u stanu, jer joj je sin otišao da radi na kruzeru. Raskida trogodišnju vezu sa Lazarom, dobija otkaz u firmi. Nakon sređivanja stana, kada je bacala smeće u kontejner, zaustavlja se ,,besni” auto, spuštaju zatamnjena stakla, odakle primećuje zgodnog muškarca. Njihovo poznanstvo se razvijalo na fejsbuku, pa divni izlasci, putovanja, pokloni i zaljubljivanje u Janka. Šifra im je bila ,,Snaga je ženskog roda” . Divni trenuci provedeni sa njim ubrzo menjaju scene ljubomore, besa, ubilačkih nagona…Ćutala je zbog okoline, prelazila preko svih laži i psovki da bi zaštitila sebe i svoje bližnje. Smatrao je svojim posedom, preteći svakom ko bi pokušao da stupi u kontakt sa njom. Ostala je bez prijatelja, bila je dostupna samo za njega. Zahtevao je od nje da napustio posao, da prekine sa pisanjem knjige, da će joj on davati novac, na šta ona nije pristala.

Upoznala ga je sa školskim drugom Milošem i ,nakon ljubomorne scene, morala je da mu napiše da joj se više ne javlja. Miloš je alarmirao Jeleninog sina, govoreći mu da ona ima problem. Njegov potpis bio je –tvoj anđeo čuvar. On je prepoznao zlo u tom čoveku. Jelenu je to ohrabrilo da pokupi sve Jankove stvari i baci u kontejner. Izbacila ga je iz svog života, napisala knjigu koja je predstavljala pobedu.

Potresna i poučna priča žene koja je živela u strahu. Strah je muškog roda. Njihov početak i kraj se vezuje za kontejner, kakva slučajnost.

Divim se Jeleninoj hrabrosti. Iz ove situacije izašla je jača. Jedno vreme je izgubila kontrolu nad svojim životom, ali ga je ponovo osvojila. Janko je nije fizički maltretirao, ali njegovo psihičko zlostavljanje bilo je pravo mučenje. Zahvaljujući njenom anđelu čuvaru, Milošu, uspeva da se vrati normalnom životu i da nadoknadi propušteno.

Ključna rečenica: ,, TI SI MU DALA MOĆ, SAMO TI MU JE I MOŽEŠ UZETI.”

Anđeo Čuvar

Knjigu možete kupiti u Laguni

Bez obzira kog da ste uzrasta, knjiga je jako poučna i sigurno je da će služiti nežnijem polu da prepoznaju opasnost i da se na vreme iščupaju iz kandži.

The post O knjizi ,,Tvoj anđeo čuvar” – Mirjana Bobić Mojsilović appeared first on Lips & Heels.This post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

O knjizi ,,Tvoj anđeo čuvar” – Mirjana Bobić Mojsilović

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×