Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Tijana Dapčević za Lips&Heels: Od malena sam znala da će scena biti moja druga kuća, to je moj teren.

1. Na koji način uspevate da održite vedar duh i pozitivan stav?

Uspevam tako što se trudim da budem okružena samo ljudima koji mi prijaju i u čijem društvu mi je lepo. Naravno, to nije uvek moguće, ali se maksimalno trudim da ipak bude tako i da negativnu energiju svedem na minimum i ne dozvolim da me dotiče. Živimo u “brzom” vremenu, stalno smo u nekoj frci i trci, stres je svuda oko nas i stvarno je važno okružiti sebe ljudima uz koje obnavljaš energiju, a ne da je dodatno trošiš. Svako mora da pronađe vreme za sebe i svoje najmilije, to leči od svega.

2. Da li je ovo ,,zemlja tvojih snova” ?

Ne, ali jeste ona u kojoj sam gotovo sve svoje snove ostvarila, tako da je sve kako treba, ne žalim se. Tekst te pesme je potpuno aktuelan i danas, iako je izašla pre trianest godina. Ovo je i dalje nebo puno zvezda, i dalje se leti i bez aviona… a ni tetka se još nije udala.

3. Uspešni ste na svim poljima. Oprobali ste se i kao glumica, uloga majke i supruge. Kako uspevate da uskladite sve obaveze?

Hvala vam. Kad se dobro organizuješ, i ono što ti se čini kao nemoguće, postaje moguće. Nema drugog rešenja, organizacija je ključ svega, sve može da se stigne ako se sve lepo rasporedi. Svakog dana u 17h isključim telefon i od tog trenutka postojim samo za svoju porodicu i bliske prijatelje. Tako se, ujedno, održava i onaj vedar duh od malopre.

4. Sa kim bi rado zapevali, a niste?

Ima mnogo ljudi sa kojima bih vrlo rado podelila mikrofon, ali što se dueta tiče, to je ipak moja sestra, Tamara. Nas dve redovno pevamo zajedno, kad god nam se ukaže prilika za to, ali nam je obema dugogodišnja želja da to i ozvaničimo nekim duetom. Desiće se i to, sigurno.

5. Gde pronalazite motivaciju?

Egzistencija nam je svima glavna potreba i motivacija, ali nikada nisam ni imala problem sa tim – volim da radim, ne bojim se posla, radila sam svakakve poslove u životu i sve što sam u životu stekla, stekla sam svojim radom. Tako sam vaspitana i beskrajno sam zahvalna svojim roditeljima na tome. Još kao tinejdžerka sam zarađivala za džeparac prodajući kruške na pijaci i ništa mi nije bio problem da radim, ne treba se stideti posla. Od malena sam znala da će scena biti moja druga kuća, to je moj teren, tu se najbolje osećam i otuda i motivacija za sve što sam do sada uradila.

6. Vaše frizure i boja kose ostavljaju utisak mladalačkog duha. U kojoj meri i da li uopšte pridajete značaj komentarima koji nisu tako lepi u vezi sa tim?

Saslušam ili pročitam svaki komentar na tu temu (na mojoj FB stranici, recimo) i poštujem svačije mišljenje, ali ne pridajem preveliki značaj tome u smislu da ću istog trenutka da promenim boju kose zato što je neko rekao da mu se ne sviđa, jer bih tom logikom, menjala boju kose svakoga dana. Nije slučajno nastala ona narodna priča “Svetu se ne može ugoditi”. Volim da menjam oblik i boju kose, godinama unazad eksperimentišem sa njom, a i najpogodnija je za tako nešto – uvek naraste nova. Najvažnije mi je da se meni dopada i da se ja osećam lepo u svojoj koži, jer se unutrašnje zadovoljstvo uvek odražava i na spoljašnji izgled.

7. Da li ste u nekom momentu osetili prezasićenost poslom i želju da se posvetite samo porodici? Kako prebrodite takve momente?

Za ovih 16 godina, koliko je prošlo od izlaska mog prvog albuma, mi se još nije desilo da mi je dosadio posao, a to je upravo zahvaljujući svemu onome što sam rekla u prethodnim odgovorima: dobroj organizaciji, konstatnom težnjom za nečim novim i drugačijim, i vremenom za sebe i svoju porodicu. Sve to zajedno čini da ni ne dođe do takvih momenata jer imam sve što mi je potrebno u životu, ničega mi ne manjka, hvala dragom Bogu. Imam potpunu podršku svoje porodice i prijatelja, svi smo zdravi, radim posao koji volim… sve je kako treba.

8. Da li se privatno šminkate i ko je zadužen za stajling na sceni?

Naravno, brinem se o sebi i svom izgledu uvek, tako sam vaspitana. Nisam od onih koji se šminkaju čim otvore oči, naravno, i ja volim ponekad, nedeljom ili kad nemam obaveza, da se šetam po kući u pidžami do podne i budem bez šminke, ali se uvek trudim da izgledam pristojno i smatram da bi tako trebalo svi da se ponašaju prema sebi, bez obzira na to kog su pola, jer lep izgled nisu samo frizura i šminka. Što se tiče stajlinga na sceni, za to je uglavnom zadužena moja Ivana Rabrenović i studio “Prostor”, ekipa koja pobeđuje i sa kojima je milina družiti se i sarađivati.

9. Top 5 make up proizvoda?

Volim šminku i koristim je svakodnevno, veoma brinem o svom licu i telu uopšte, tako da koristim sve proizvode koji odgovaraju mojoj koži. Nemam omiljene proizvode, jer je u mom poslu šminka sastavni deo svakodnevice i uvek se razlikuje u zavisnosti od toga da li je u pitanju nastup, gostovanje na televiziji, fotografisanje za časopis i tako dalje.

10. Kako teku pripreme pred nastup? Postoji li ritual i kako se opuštate?

Nemam neki poseban ritual, najvažnije mi da budem odmorna, jer umoran glas ne može da se sakrije nikako. Trudim se da se naspavam, pogotovo zbog toga što su putovanja sastavni deo mog posla, tako da nikada ne sednem za volan umorna, a na nastup dođem ranije kako bih imala vremena da se opustim i odmorim od puta. Jedino tako mogu da izađem na scenu i napravim dobru atmosferu, jer mi je najvažnije da publika bude zadovoljna i da energija bude dobra.

11. Kako ćete provesti praznike?

Za Novu godinu sam nastupala na trgu u Banjaluci – bilo je čarobno. Banjalučani su zaista divna publika. U jednom trenutku se na binu popeo momak koji je hteo da zaprosi svoju devojku, pa sam mu prepustila mikrofon. Ona je pristala, tako se žurka nastavila u još boljoj atmosferi i to je trenutak koji nikada neću zaboraviti. Da sve bude još interesantnije, mladi par je iz Crvenke, u kojoj sam ja provela najveći deo svog detinjstva, jer sam odlazila tamo svakog letnjeg raspusta, kod bake. Božić ću provesti sa svojom porodicom u Skoplju, od ovog Božića je naša familija bogatija za još jednog člana – Hanu, koja nam je svima najveća sreća i radost, uz Vuka, naravno, koji je beskrajno pažljiv i brižan prema svojoj mlađoj sestrici.

12. Planovi za budućnost?

Nastavljam da radim na novim pesmama i novom albumu, uskoro će izaći nova pesma za koju sam sigurna da će se svima dopasti, jer je malo drugačija od onoga na šta smo navikli da slušamo u poslednje vreme, pa verujem da će ljudima prijati promena. Kao i do sada, nastaviću rad u muzičkoj školici “Univerzum”, kao i nastupe sa Leontinom i horom “Čarolija”, sa kojima već nekoliko godina nastupam pevajući zajedno sa decom.

13. Kada kažem Tijana Dapčević, kojih su to pet osobina koje Vas opisuju?

Filantrop, pacifista, iskrenost, neposrednost, tvrdoglavost… ima toga još, ali ovih pet su mi prve pale na pamet.

Hvala  Vama na svemu, veliki pozdrav za vas i za sve vaše čitaoce i pratioce.

The post Tijana Dapčević za Lips&Heels: Od malena sam znala da će scena biti moja druga kuća, to je moj teren. appeared first on Lips & Heels.This post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

Tijana Dapčević za Lips&Heels: Od malena sam znala da će scena biti moja druga kuća, to je moj teren.

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×