Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sestra ti se verila, kada ćeš ti…

Verujem da kroz ovo prolazi svaka mlađa sestra. Jasno mi je da ulazim u 26-u za par dana, ali…šta je sa mojim planovima? Pa, nisam spremna…ili možda jesam, ili možda ne želim, plašim se…ne znam. Čuvene priče ,,Mi smo u tvojim godinama” su sve češće i češće. Da li će iko ikada shvatiti da ne možeš da planiraš Kada ćeš se udati. Evo, ja sam mogla, nije da me nisu hteli. Ali, nije udaja sve u životu. Imala sam sve duge veze, nikada me nije zanimala zabava, prolazno nešto, avantura. Zaista samatram da moj devojački život još nije gotov. Postoji nešto što u braku nije dozvoljeno, a to je da misliš samo na sebe. Koliko god ovo sebično zvučalo, ali ako uđeš u brak kao neostvarena ličnost, probudićeš se nezadovoljna, recimo pored čoveka kog voliš, ali ćeš svoje želje ostvarivati kroz decu. Deca će morati da budu ono što ti nisi mogla.

Onog momenta kada uđeš u ozbiljnu vezu, ne možeš znati šta je rezultat toga. Sećam se saveta svoje sestre: ,, Već u 25 ti je svaki naredni dečko potencijalni muž. To ne znači da se moraš udati, ali nesvesno tragaš za nekim ko je sličan tebi. Prolaze te bubice, ludovanja i slično, tražiš onog ko će pre svega da te poštuje. I nikad, ali nikad, ne pristaj na manje od onoga što zaslužuješ.” Taj savet mi je uvek na pameti, ali i moji planovi za budućnost. Svesna sam da izgovore nalazimo pred nečim što nas ne zanima dovoljno,tako da rizikovaću sa onim pred kim mogu biti ono što jesam bez straha da će pobeći od mene u najgorem izdanju, kada sam nerozna, ljuta…Udaću se onda kada budem osetila sigurnost i pažnju. Ne da me razmazi, mislim da sam ja isuviše hrabra da bih bila njanjava devojčica. Ne dam da me neko tretira kao da nemam ruke i noge i da sam nesposobna, ali uživam u sitnicama recimo kada ti jednom mesečno donese kafu u krevet.

Nemojte se opterećivati godinama i šta okolina misli. Do skoro sam se šalila sa ljudima da me niko neće. Morala sam da se smejem i šalim na svoj račun kako bi me ostavili na miru i mislim da polako shvataju da su dosadni i da se mešaju u nešto moje. Moj je život. Kreiram ga kako ja želim. Ispunjavam svoje želje sama, bez ičije pomoći, samim tim ne dam da mi se iko meša u izbor. Samim tim ne dam da mi neko nameće pravila kojih moram da se pridržavam jer punim 26.

Brak nije strašan, brak nije bauk. Jednom, nekada davno, bila sam mlada i luda i spremna da bacim svoje snove zarad nekog ko me nije voleo ni deo. Kada to doživite, postanete jako sebični, ne toliko da vas niko ne zanima i da može neko mrtav pred vama da padne, ali stavljate sebi svoje snove na prvo mesto. Neko ko vas voli, nikada neće prestati da vas podržava ako vas to nešto ispunjava. Nikada neće otići jer je naišao loš period, loša situacija, trenutak. Taj neko će biti tu onda kada bi svi od vas pobegli. Taj neko će vas gledati i uplakane i čupave i nesavršene i onda kada ne ličite više na žensko. Nije do izgleda, do vas je. Tada ćete znati da je on taj. Da se ne zaljubljuje u vašu savršenu predstavu svog fizičkog izgleda, već u ono što je duboko u vama.

,,Jednom neko će doći, doći da ostane.” A do tada, grlite čvrsto samoću i volite je kao najveći dar. Samoću shvatite kao vreme koje vam je dato da sebe volite, samo sebe. Da sebi ispunjavate hirove, kupujete najskuplje cipele ne pravdajući nikome zašto ste tako razmažene, pobogu. Sve vam je dozvoljeno. Ako je tako shvatite, zavolećete je i zračićete bez obzira koliko ste neispunjene, a onda, dogodiće se čudo i naleteće ON. Te neke nove oči i možda je baš on taj, ,,gospodin savršeni” .

The post Sestra ti se verila, kada ćeš ti… appeared first on Lips & Heels.This post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

Sestra ti se verila, kada ćeš ti…

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×