Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Moc je u vama-Lujza Hej

Ljubav prema samom sebi je najznačajniji poklon koji možemo da damo sebi, jer kada volimo ono što smo, nećemo sebe povrediti i nećemo povrediti druge. Sa unutrašnjim mirom neće biti ratova, bandi, terorista i beskućnika. Neće biti nezdravosti, side, raka, siromaštva i gladi. Prema tome, recept za mir u svetu je sledeći: postići mir u Sebi. Mir, razumevanje, saosećanje, oproštaj i, pre svega, ljubav. Mi u sebi imamo moć da dovedemo do ovih promena.

Ljubav je nešto što možemo da izaberemo, kao što izaberemo da se naljutimo ili da mrzimo ili da se rastužimo. Mi možemo da izaberemo ljubav. To je uvek naš izbor. Hajde da upravo sada, u ovom trenutku, izaberemo da volimo. To je najsnažnija postojeća isceliteljska moć. Informacija u ovoj knjizi, koja je u prošlih pet godina bila deo mojih predavanja, još je jedna usputna stanica na našem putu ka samootkrivanju – prilika da saznate malo više o sebi i da shvatite potencijal Koji ste dobili rođenjem. Imate priliku da sebe više zavolite da biste postali deo neverovatnog sveta ljubavi. Ljubav počinje u našim srcima i počinje sa nama. Dopustite da vaša ljubav doprinese isceljenju naše planete.

-Kada širimo svoja razmišljanja i verovanja naša ljubav slobodno teče. Kada se skupimo, zatvaramo se u sebe. 

-Ako izaberemo da živimo u prošlosti i da mislimo na sve negativne situacije i uslove koji su tada postojali, onda ostajemo skučeni tamo gde smo.

-Verujem da svojim ustaljenim razmišljanjem i osećanjima doprinosimo stvaranju svake situacije u našem životu, dobre ili loše.

-Ako igramo ulogu žrtve, onda koristimo svoju ličnu moć da budemo bespomoćni. Odgovornost je naša sposobnost da odgovorimo na određenu situaciju. Kada prihvatimo odgovornost, imaćemo moć da učinimo promenu. Šta ja mogu da uradim da bi ovo bilo drugačije?

-Prošlost postoji samo u našim glavama i u načinu na koji smo izabrali da je posmatramo. Ovo je trenutak koji živimo, koji osećamo. Ono što radimo sada je osnova za sutra. Poenta moći je uvek u sadašnjem trenutku.

Zamislite vaše misli kao kap vode. Jedna misao ili jedna kap vode ne znači mnogo. Ali dok stalno ponavljate misli, prvo primećujete mrlju na tepihu, onda barica, zarim jezero i konačno okean. Kakav okean stvarate? Zagađen i otrovan ili kristalno čist?

-Kada negativne misli navru, jednostavno recite ,,hvala vam” . Na taj način ne poričete ono što je tu ali i ne trošite svoju moć na negativne misli. Kažete sebi da više nećete da se predajete negativnosti.

-Nemojte se daviti u moru sopstvene negativnosti kada možete da plovite po okeanu života.

-Vi ste predodređeni da budete divan izraz života, pun ljubavi. Život je čekanje da mu se otvorite- da se osećate vrednim dobra koje vam je namenjeno.

-Misli koje smo izabrali da mislimo su boje kojima slikamo sliku svog života.

-Ranije sam bila neko ko se stalno žali na nešto. Obožavala sam da se davim u svom jadu. Nisam znala da neprestano izazivam nova iskustva u kojima sažaljevam sebe.

-Svakoga dana recite sebi šta želite u životu. Recite to tako kao da to nešto već imate.

-Ono što date, to će vam se i vratiti.

-Iz našeg rečnika treba ukloniti reč ,,moram” jer se oseća pritisak koji nam je nametnut. Umesto toga možemo izgovoriti reč biram jer daje drugačiju perspektivu. 

Najvažnije je da volite sebe. To je, kažu, recept za svetski mir.

The post Moc je u vama-Lujza Hej appeared first on Lips & Heels.This post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

Moc je u vama-Lujza Hej

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×