Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

700 godina staru pećinu pretvorio u luksuznu kuću za odmor (FOTOGRAFIJE)

700 godina stara pećina koju je vlasnik pretvorio u moderni luksuzni dom, sada je dom kao iz snova.

Od pećine do luksuzne kuće – Angelo Mastropietro pretvorio 700 godina staru pećinu u šarmantni luksuzni dom.

Zavirite u kuću Rockhouse – kuću od kamena locirana u Worcestershire, U.K. prvobitno uređena rezbarenjem prije 700 godina pješčenjakom iz doba trijasa, sada je to dom koji može svako da iznajmi za svoj odmor.

Source/Jon Dean, Barcroft Media

Vlasnik kuće Angelo Mastropietro, kaže da ova ideja u Britaniji nije ništa novo, da je bilo više ovakvih kuća kasnim 1950-ih koje su napuštene jer su bile smatrane nepriladnim za stanovanje jer su ih prijašnji stanari uništili pri povratku.

therockhouseretreat.co.uk

Angelo je rekao da kada je vidio kuću odmah mu došla ideja kao veliki izazov i prilika za promjenu povijesti.
Pećine – kuće nisu više popularne u Britaniji ali su stigme povezane kao da su bile arhitekture vrlo siromašnih ljudi u društvu. Danas se vrlo ignorišu.

Angelo Mastropietro za razliku od drugih, da pećine pretvorene u kuće su vrlo važan dio Britanskog naslijeđa i on je želio da promjene mišljenje o njima.

Courtesy of Angelo Mastropietro

Nakon što je kupio vasništvo na aukciji, započeo je masivno renoviranje projekta. Kaže da mu je bilo potrebno dvije godine za dozvolu i osam mjeseci rada, bušenja i rezbarenja stijene. Uradio je tunele, prostore za sobe, kupatilo i ostale prostorije.

Angelo je bio inspirisan drugačijim načinom života, i želi svoj dom dati ljudima da iskuse zdraviji alternativni način života pogotovo za bolesne osobe.

The post 700 Godina Staru pećinu pretvorio u luksuznu kuću za odmor (FOTOGRAFIJE) appeared first on Najčudnije priče svijeta.This post first appeared on ErMagazin- Najcudnije Price Iz Svijeta, please read the originial post: here

Share the post

700 godina staru pećinu pretvorio u luksuznu kuću za odmor (FOTOGRAFIJE)

×

Subscribe to Ermagazin- Najcudnije Price Iz Svijeta

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×