Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ce nu stiai despre Bucuresti

De cele mai multe ori nu ne uitam si spre istoria orasului in care traim sau pe care vrem sa il vizitam, ci ne interesam de alte aspecte cum ar fi: unde poti petrece seara cu prietenii, ce poti vizita, unde se mananca cel mai bine, unde sevesti Cea Mai buna prajitura, etc. Cu toate acestea, istoria poate spune multe despre oamenii locului si despre intreaga poveste a acestuia. Din istorie putem deduce de ce ne place arhitectura si anumite parti ale orasului, de ce vrem sa il vizitam. Asadar, si Bucurestiul are istoria lui, o istorie putin cunoscuta, dar foarte frumoasa.


In 1969, orasul Bucuresti a Fost desemnat capitala Tarii Romanesti de catre Gheroghe Ghica, actualmente situandu-se pe locul sase in Uniunea Europeana ca si marime.


Spre exemplu, putine persoane stiu ca studioul de la Buftea  era considerat in 1950, cand a fost infiintat, cel mai mare studiou din Sud-Estul Europei. 

Totodata, prima linia a metroului a fost cea care a legat Semanatoarea de Timpuri Noi, iar pentru a se construi Casa Poporului, a fost demolat cartierul vechi Uranus. Hotelului Intercontinental i-au fost puse bazele in anii ‘70 si este Considerata Cea Mai inalta cladire Din Bucuresti, avand 25 de etaje. Centrul comercial Unirea este primul centru comercial pentru bucuresteni.


Gara Filaret este prima gara inaugurata in Bucuresti si de aici se putea merge spre Giurgiu cu trenul, existand doar o singura linie de cale ferata. Prima linie de tramvai tras de cai a fost pusa in circulatie pe traseul de azi  Gara de Nord – Calea Grivitei – Luterana – TNB – Piata Sf Gheorghe.


O alta curiozitatea despre Bucuresti consta in faptul ca a fost primul oras din lume in care sa utilizat iluminatul cu petrol lampant.


Caru’ cu Bere, unul dintre frumoasele locrui din Bucuresti, este una din Cele Mai Vechi berarii care initial a fost amplasata la hanul Zlatari, acum locatia sa fiind Strada Stravopoleos. Arhitectura si picturile din interior sunt incarcate cu traditie si aminteste de ce Bucurestiul era considerat odinioara ”Micul Paris.”
Biserica Domneasca este una dintre cele mai vechi biserici din Bucuresti, fiind construita de domnitorul Mircea Ciobanu, fiind situata pe Lipsani, in Centrul Vechi. Biserica Bucur este considerata a fi cel mai vechi asezamant religios, fiind situata in apropierea Manastirii Radu Voda.


Palatul Telefoanelor a fost considerata cea mai Inalta Cladire Din Bucuresti, pana in anii '70 cand a fost construit Hotelul Intercontinental, avand ca si model arhitectural zgarie-norii din America.


Drumul de Lemn este considerat a fi primul drum din Bucuresti, care este actuala Calea Victoriei. Strada Sforii situata in Cartierul Rahova este cea mai ingusta strada din Bucuresti, avand 198 de centimetri.


Un lucru nestiut de multe persoane, desi frecventeaza locul respectiv, este faptul ca denumirea strazii Lipscani isi are orginile in Germania, de la orasul Leipzig.


Putini stiu ca Iordache Ionescu, la sfarsitului secolului al XIX-lea, a inventat ” mititeii”. Iordache Ionescu avea un reastaurant situat pe strada Covaci, ”La o idee.” Se spune ca acest preparat a fost denumit ”mititei” deoarece terminandu-i-se  matele pentru carnati, Iordache Ionescu a amescat canea cu bicarbonat de sodiu, amestec din care au rezultat carnati mai mici, dar fara invelis.

Bucurestiul este si va ramane mereu o atractie turistica, atat din punct de vedere cultural, arhitectural si istoric, cat si din punct de vedere al locatiilor, restaurantelor si al teraselor.



This post first appeared on Bucuresti, please read the originial post: here

Share the post

Ce nu stiai despre Bucuresti

×

Subscribe to Bucuresti

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×