Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

RCA sau CASCO?

Intr-o lume in plina ascensiune, in care un automobil si un carnet de conducere au devenit o necesitate, nu un moft, incidentele sunt din ce in ce mai numeroase. De multe ori nu le putem evita, insa le putem anticipa si minimiza efectul acestora asupra buzunarului nostru. Asadar, haideti sa va usuram putin munca si sa va detaliem RCA-ul si Casco-ul.

In primul rand, e lesne de inteles ca atat RCA, cat si CASCO, reprezinta asigurari auto. Diferenta primordiala dintre cele doua este faptul ca RCA este strict obligatorie, pe cand CASCO este o Asigurare facultativa. Mai intai, haideti sa va detaliem putin aceste doua polite de asigurare.

RCA-ul este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, prin care cei prejudiciati intr-un accident, sunt despagubiti. Aceste despagubiri se aplica fie ca e vorba de daune ale autovehiculului, vatamari Corporale Sau Chiar un deces, bineinteles in anumite limite monetare. De retinut este faptul ca asigurarea RCA nu asigura detinatorului niciun fel de despagubire, ci a celui vatamat de catre detinator. Incepand cu anul 2012, limite de despagubire a RCA-ului sunt de 1.000.000 EURO / eveniment (pentru pagube materiale) si 5.000.000 EURO / eveniment (pentru vatamari corporale, sau chiar deces). E important de mentionat faptul ca despagubirile se platesc si in cazul in care cei prejudiciati nu au un domiciliu stabil in Romania. De asemenea, in cazul in care conducatorul autovehiculului care a provocat accidentul nu este proprietarul de drept, atunci compania de asigurari este obligata sa suporte despargubirea intreaba, pe baza politei de asigurare RCA.

De partea cealalta, avem asigurarea CASCO. Acest tip de asigurare protejeaza vehiculul detinatorului, de eventuale furturi sau pagube materiale, provocare neintentionat. Diferite avarii, precum ciocniri, rasturnari, derapari, zgarieri, caderi in apa, incendii, trasnete sau explozii, se vor despagubi, in cazul unei polite de asigurare CASCO. De asemenea, furtul autovehiculului sau a unor parti componente, ori eventualele geamuri sparte sau incuietori stricate, se vor despagubi si acestea, in limite monetare.
Un avantaj principal pe care il detine asigurarea CASCO este acela ca ea il protejeaza pe beneficiar de aproape toate pagubele, pe cand RCA-ul asigura despagubiri doar accidentelor provocare.

Da, poate ca o polita de asigurare CASCO necesita o suma mai mare de bani, insa aceasta nu e deloc o cheltuiala inutila , ci din ce in ce mai mult o necesitate. Sa ne imaginam urmatorul scenariu : te trezesti dimineata, iti bei cafeaua si cand sa pleci la servici, observi ca dupa furtuna de azi-noapte, o creanga a cazut peste plafonul masinii, care este acum praf. Ce e de facut? Ei bine, trebuie sa suporti toate costurile reparatiei, deoarece asigurarea RCA nu despagubeste astfel de incididente total neprevazute.

Exista din ce in ce mai multi brookeri si firme afilitate in domeniu, incat pretul unei asigurari CASCO poate fi pe placul oricarui buzunar. RCA-ul este o obligatie a tuturor soferilor, insa ramane la latitudinea fiecaruia daca isi doreste si o asigurare suplimentara. Incidente pot aparea oricand, fie din vina soferului, fie din vina unor pietoni ori a fenomenelor naturale.

Este cu siguranta alegerea fiecaruia modul in care doreste sa isi asigure automobilul. Preturile asigurarilor variaza , asadar potenta financiara a fiecarui sofer il va determina pe aceasta sa ia decizia daca are sau nu nevoie de o asigurare CASCO.



This post first appeared on Daniel Cocoru, please read the originial post: here

Share the post

RCA sau CASCO?

×

Subscribe to Daniel Cocoru

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×