Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SEO-izare prin cuvinte cheie

Sa spunem ca v-ati creat un blog, designul este stabilit iar toate fisierele sunt urcate, dar totusi numarul vizitatorilor nu este cel pe care l-ati sperat. De ce? Cel mai probabil pentru ca nu ati facut cel mai important lucru, si anume marketarea blogului prin optimizare SEO.

SEO (Search Engine Optimization) reprezinta o serie de tehnici si practici prin care un site atrage mai mult trafic prin motoarele de cautare precum, Google, Yahoo sau Microsoft. Mai Multe detalii pe www.seotool.ro.

SEO poate fi impartit in doua categorii: off-page SEO, ceea ce inseamna ca lucrul se face separat de site si on-page SEO, care inseamna schimbari in site pentru ca acesta sa urce in rang. Trebuie subliniat faptul ca un site nu este niciodata optimizat complet pentru motoarele de cautare, decat daca au fost folosite amandoua categoriile de SEO.

Inainte sa incepeti oprimizarea site-ului dvs. pentru motoarele de cautare trebuie sa stabiliti ce termeni sau Cuvinte doriti sa targhetati. Pentru inceput ar fi bine sa alegeti 3 sau 4 Cuvinte Cheie prin care site-ul sa urce in topul cautarilor. Asadar, tinand cont de aceste cuvinte cheie sa zicem ca va propuneti sa ajungeti in top 10 in Google pentru fiecare din cuvintele alese.

Un cuvant cheie simplu este unul pe care multi oameni il cauta, probabil pentru ca nu au o idee prea clara despre ceea ce cauta. Cuvintele cu inteles general tind sa fie scurte si nespecifice, ca de pilda, “paine” sau “sport”. Aces gen de cuvinte cheie nu va pot ajuta prea mult deoarece este foarte probabil ca o multime de alte site-uri sa le foloseasca, in cel putin doua sau trei texte pe care le au. Pe de alta parte, pe termen lung, chiar si un cuvant simplu va poate aduce foloase in trafic.

Un cuvant cheie specific este compus in fapt din mai multe cuvinte, multe adjective sau alte cuvinte care fac cautarea foarte tintita. Cei care utilizeaza astfel de cuvinte cheie stiu precis ceea ce cauta, de pilda “paine neagra facuta pe vatra”. Astfel de cuvinte sunt mai putin competitive, le folosesc mult mai putine site-uri si in consecinta ajuta la urcarea in topul cautarilor. Dezavantajul acestui gen de cuvant cheie este ca volumul lunar al cautarilor scade.

Concluzia este ca trebuie sa aveti cuvinte cheie din amandoua categoriile, fiecare din ele avand avantajele ei.

Cuvintele unice sau specifice companiei dvs. sunt cele care aduc cel mai usor trafic site-ului dvs. Cu toate acestea deseori se intampla ca unele companii, cand lanseaza un nou produs cu un nume unic, sa uite sa-si optimizeze din nou site-ul pentru noul cuvant. Rezultatul poate fi ca firmele concurente sa preia cuvantul in SEO-ul lor si astfel sa urce in rezultatele cautarilor. Asadar daca aveti un brand sau un produs popular asigurati-va ca v-ati optimizat site-ul pentru cuvintele respective.

Procesul de alegere al cuvintelor cheie este cam pe trei sferturi „magie neagra” si un sfert statistica pura. Situatia se prezinta astfel din cauza Google care nu publica cifre statistice si din pricina nerabdarii developerilor instrumentelor SEO care vor sa isi vanda produsele. Din cauza acestei incertitudini majore este bine sa utilizati cat mai multe surse pentru cuvinte cheie.

Singurii care si-au publicat iformatiile referitoare la cuvintele cheie sunt cei de la Yahoo si de aceea cele mai multe instrumente se bazeaza pe acele date.

Daca doriti ca site-ul dvs. sa fie in topul cautarilor click aici.
This post first appeared on Weneedseo | Optimizare Si Promovare SEO, please read the originial post: here

Share the post

SEO-izare prin cuvinte cheie

×

Subscribe to Weneedseo | Optimizare Si Promovare Seo

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×