Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Day of The Dead – Η Μέρα των Ζωντανών Νεκρών (1985)

Το τρίτο μέρος της τριλογίας του George Romero ( με τα άλλα δύο μέλη να είναι τα Night of the Living Dead και Dawn of the Dead) είναι και το πιο αμφιλεγόμενο από όλα. Τα horror fanboys ήθελαν περισσότερο αγωνία και δράση, οι σινεφίλ ήθελαν καυστική κοινωνική κριτική από αυτή που έκαναν τα δύο προηγούμενα φιλμ να ξεχωρίζουν από την κενή βία που διακατείχε τις περισσότερες ταινίες του είδους. Το αποτέλεσμα προφανώς δεν ευχαρίστησε κανέναν τότε παρόλα αυτά η Μέρα των Νεκρών κατάφερε να αποκτήσει το δικό της κοινό με την πάροδο του χρόνου, με τους καινούριους θεατές να την εκτιμάνε για αυτό που είναι.

Μια από τις τελευταίες ομάδες ανθρώπων ενώνονται ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν. Η ομάδα αυτή αποτελείται από την Sarah και τον Dr Logan που είναι επιστήμονες και προσπαθούν, αν και έχουν διαφορετικές απόψεις, να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους ώστε να δώσουν ένα επιστημονικό νόημα σε αυτό που συμβαίνει και αν καταφέρουν να βρούνε μια λύση ώστε να αντιστραφεί η ασθένεια. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδος είναι μερικοί άξεστοι στρατιωτικοί με αρχηγό τους τον Rhodes και το τσιράκι του τον Steel και πλαισιώνονται από τον πιλότο και τον ασυρματιστή. Κινητήρια δύναμη του σεναρίου είναι η διαφορετική προσέγγιση που έχουν οι δύο ομάδες στο πρόβλημα των ζόμπι. Αυτές οι διαφορές προκαλούν τριγμούς και υψηλές εντάσεις και το παιχνίδι για την κατάληψη της εξουσίας θα προκαλέσει αναταραχές που σε κάνουν να σκέφτεσαι αν η αληθινή απειλή είναι τα ζόμπι ή ο διπλανός σου.

Horror Trivia

Ο σκηνοθέτης της ταινίας και αποκαλούμενος “Godfather of all zombies”, George Romero, έχει αποκαλέσει αυτή την ταινία, την αγαπημένη του της τριλογίας.

Η ταινία έχει έναν τόνο απόγνωσης και μηδενισμού. Το να είσαι πιθανώς ανάμεσα στους μοναδικούς ανθρώπους που απέμειναν δεν είναι εύκολο χάπι να καταπιείς. Το σκηνικό (υπόγεια στρατιωτική βάση και καταθλιπτικά εργαστήρια) αμβλύνει αυτό το αίσθημα κλειστοφοβίας. Αντίθεση σε όλο αυτό είναι η ελπίδα που γεννιέται μέσα από τις προσπάθειες του Dr Logan στο να ημερεύσει ένα ζόμπι στο οποίο μαθαίνει η καλύτερα θυμίζει πως είναι να κανείς καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες όπως να ξυρίζεσαι και να ακούς μουσική. Αυτή η υποπλοκή είναι αρκετά σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά που τα ζόμπι παίρνουν μια ανθρώπινη διάσταση και νιώθεις πως για την κατάσταση τους φταίει η ασθένεια. Όλα αυτά διαγράφονται από τις ψυχωτικές αντιδράσεις των στρατιωτικών που βλέπουν τα ζόμπι σαν θανάσιμους εχθρούς και θέλουν να τα αφανίσουν όλα με την βία.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα καταπληκτικά ειδικά εφέ. Ο μετρ του είδους Tom Savini αποκαλεί την δουλεία του στο Day of the Dead σαν το αριστούργημά του. Τα ζόμπι είναι ανατριχιαστικά και αψεγάδιαστα, και κάθε πληγή είναι ρεαλιστικότατη. Όσο αναφορά την υποκριτική, είναι hit or miss, μερικές στιγμές είναι υπερβολική και άλλες όπως πρέπει να είναι.

Day of The Dead

Movie Review Highlights
  • Η στιγμή που ο Bub το ζόμπι ακούει μουσική.
  • Ο θάνατος ενός στρατιώτη που τον πλακώνουν χιλιάδες ζόμπι.
  • Ο θάνατος του Rhodes

Photos

day of the dead zombi day of the dead handsday of the dead film

Posters

day of the dead 1985 day of the dead posterday of the dead review

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

rotten tomatoes   allmovie   wikipedia   Η μέρα των ζωντανών νεκρών (1985) on IMDb

Διαβάθμιση Gore:
5 = Ατελείωτο λουτρό αίματος - 4 = Πολύ αιματοβαμμένο - 3 = Αιματοβαμμένο - 2 = Ελάχιστα αιματοβαμμένο - 1 = Σταγόνες αίματος - 0 = Ανυπαρξία αίματος
Διαβάθμιση Βαθμολογίας:
5 = Αριστουργηματικό! - 4 = Πολύ καλό - 3 = Καλό - 2,5 = Μέτριο - 2 = Κακό - 1 = Πολύ κακό - 0 = Δεν βλέπεται με τίποτα!

Το άρθρο Day of The Dead – Η Μέρα των Ζωντανών Νεκρών (1985) εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Horrormovies.gr.This post first appeared on HorrorMovies.gr - Ταινίες Τρόμου, Θρίλερ, Φρίκης, Νews, please read the originial post: here

Share the post

Day of The Dead – Η Μέρα των Ζωντανών Νεκρών (1985)

×

Subscribe to Horrormovies.gr - Ταινίες Τρόμου, Θρίλερ, Φρίκης, Νews

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×