Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Средно 1260 лв. харчи българинът за море

more-lqto-plaj05

Осемдесет процента от българите са планирали почивка за лятото, показва проучване на голяма финансова институция, направено сред 4000 души в България, Полша, Чехия и Словакия.
Най-малко средства за почивката си ще отделят българите – 1260 лв. на човек, а най-много поляците – средно 1800 лв. Словаците ще похарчат за лятната си ваканция средно по 1340 лв., а чехите – по 1300 лв., показват данните.

Предпочитаната дестинация за сънародниците ни е Гърция (39%). Следват я Турция – 17%, Италия – 14%, и Испания – 11%. „Българите обичат да прекарват ваканцията си и в собствената си страна и две трети предпочитат местните плажове и планини“, коментира Ондржей Локвенц, глобален маркетинг директор на компанията.

Основният транспорт, използван от сънародниците ни за почивка, е автомобилът (80%), 20% предпочитат автобус, а 16 на сто – самолет. Половината от почиващите българи предпочитат да отсядат в хотел, а 40% – в апартамент под наем. Любителите на каравани и палатки са 16%. Някои комбинират различни места за настаняване и затова процентът е повече от 100, уточняват от финансовата институция. Всеки втори българин е готов да осигури средствата за ваканцията си със заем, това важи и за поляците. Чехите и словаците са по-предпазливи и едва четвърт от тях биха взели пари на кредит. „Трябва да сме много внимателни, когато вземаме кредит за ваканцията. Преди всичко сумата трябва да е разумна – такава, чиято месечна вноска можем да изплащаме.

Ваканцията трябва да съответства на стандарта ни на живот. Не е препоръчително да вземем заем за екзотична дестинация и после да имаме проблем с изплащането на кредита заради няколкодневна ваканция“, съветва Ондржей Локвенц. 87% от поляците ще почиват, всеки четвърти чех няма да има лятна ваканция, а една трета от словаците ще останат вкъщи, показва още проучването.(Труд)This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Средно 1260 лв. харчи българинът за море

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×