Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

За 7-ми път ще се проведе поклонническо пътуване от София до Рилския манастир

poklonnichesko_patuvane_Sofia_rilski_manastir_2015

Най-големият поклоннически път в България, наречен неслучайно „Рилският Чудотворец“, ще поведе вярващите за седми пореден път по пътя от София към най-големия манастир на територията на страната – Рилската света обител, където днес се съхраняват мощите на най-почитания български светец – св. Йоан Рилски.

Шестдневният поклоннически маршрут е не просто път на поклонника, а едно съпреживяване на завръщането на мощите на Рилския светител – събитие, случило се преди повече от 500 години. Поклонническият път „Рилският Чудотворец“ ще започне на 1 август, в 9:00 ч., в старинния столичен храм „Св. София“ с Божествена Св. Литургия.

Маршрутът на поклонническия път ще премине през три от най-красивите български планини – Витоша, Верила и Рила. През петте дни на прехода до манастира участниците ще изминат пеша повече от 100 км., като нощуват на палаткови лагери в района на различни населени места. На петия ден от пътуването групата ще достигне Рилската света обител, където ще се поклани на мощите на св. Йоан Рилски, а на следващия ден ще взимае участие в Литургията по случай Преображение Господне – един от най-големите християнски празници през лятото. В поклоннически път „Рилският Чудотворец“ могат да вземат участие хора от всички възрасти.

Инциативата е на Магистърска програма „Християнско поклонничество” в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и се осъществява с благословението на Софийската Св. Митрополия и съдействието на ОП „Туризъм” към Столична община.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

За 7-ми път ще се проведе поклонническо пътуване от София до Рилския манастир

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×