Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

От 1 юни отпадат ограниченията за пазара на труда за българи в Швейцария

shveicaria_flag

От 1 юни отпадат ограниченията за свободно движение и достъп до пазара на труда за българи в Швейцария. На 31 май 2016 г. завършва преходният период от седем години за български и румънски граждани, определен в Протокол II II на Споразумението за свободно движение на хора между ЕС и Конфедерация Швейцария, който бе в сила от 1 юни 2009 г.

С него бяха установени ограничения за достъпа до пазара на труда (ограничен брой разрешения – контингенти, предимство за местната работна сила и проверка на условията на заплащане и на пазара на труда).

От 1 юни 2016 г. отпадат преходните разпоредби за свободно движение на български и румънски граждани в Конфедерация Швейцария след като Бундесратът на Швейцария одобри частичното изменение на Наредбата за въвеждането на свободното движение на хора.

От 1 юни 2016 г. за българските граждани не се изискват разрешения за работа и отпадат т.н. контингенти (определения брой разрешения за краткосрочно и дългосрочно пребиваване).This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

От 1 юни отпадат ограниченията за пазара на труда за българи в Швейцария

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×