Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

С полагане на цветя бяха отбелязани 71 години от победата над фашизма и края на Втората световна война

polagane cvetq 2

Благоевградската общественост отбеляза 71 години от победата над фашизма и края на Втората световна война. В церемонията, по полагане на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните за освобождението и обединението на българския народ на площад „Георги Измирлиев, се включиха заместник-кметът по икономика и финанси Иво Николов, народният представител Даниела Савеклиева, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-областният управител Асим Адемов, представители на политически партии, общественици и граждани.

Ритуалът започна с химните на Република България и Европа, в изпълнение на Биг Бенд – Благоевград. По време на церемонията бяха припомнени исторически факти свързани с датата 9 май 1945 г.

На 9 май 1945 г. началникът на генералния щаб на Вермахта фелдмаршал Кайтел подписва със СССР германската капитулация. Английският министър- председател Чърчил и президентът на САЩ Труман обявяват края на Втората световна война в Европа (1941-1945 г.)
На същата дата, от 1985 година отбелязваме Деня на Европа. България празнува този ден от приемането си като пълноправен член на Европейския съюз.

polagane cvetqThis post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

С полагане на цветя бяха отбелязани 71 години от победата над фашизма и края на Втората световна война

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×