Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Потребителите чакат по-евтин ток от свободния пазар

tok-energo-cez10-Близо 80 % от клиентите на ЧЕЗ очакват по-ниска цена на електроенергия като конкретна полза от свободния пазар на ток. Това показват резултати от онлайн проучване на компанията, в което са участвали над 4000 клиенти. Припомняме, че от 1 април 2016 г. беше отворен пазарът на електроенергия и за битовите потребители в България, които вече имат право да сменят търговеца си на ток. Недостигът на разбираема информация, свързана със спецификата на либерализирания пазар на електроенергия, е причина едва половината от анкетираните да са запознати с факта, че свободният пазар дава възможност за смяна само на търговеца на електроенергия, но не и на оператора на електроразпределителната мрежа, пише вестник “Труд”.

Близо 60% от клиентите се притесняват от нелоялни търговски практики, а над 40% – от подвеждащи клаузи в договорите за доставка на ток, злоупотреба с лични данни и фалит на доставчика, показват още данните.

Съмненията в коректността на търговци без опит и история, удовлетвореността от настоящия доставчик, както и сложната процедура по излизане на свободен пазар, са причина 70% от анкетираните изобщо да не обмислят промяна на търговеца.

„Показателен е и значителният дял на потребителите, които планират избор на търговец – 30% от анкетираните, но те не смятат, че са достатъчно информирани за участниците на пазара, ползите и рисковете, затова отлагат излизането си на свободен пазар“, коментират от електроразпределителното дружество. От компанията се обявяват и за създаване на етичен код сред търговците на електроенергия, който да ограничи нелоялните търговски практики и да създаде по-сигурна среда за клиентите.

Следете 24 часа в денонощието последните новини от Благоевград и региона. Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Потребителите чакат по-евтин ток от свободния пазар

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×