Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Учебниците за първи и пети клас ще са готови до 10 август

uchenici_purvoklasnici_ranica_cvetq_uchenik_k1

Учебниците по всички предмети за първи и пети клас ще са готови до 10 август, но тяхното оценяване от учителите ще се извърши през септември и октомври. Това съобщи пред БНР заместник-министърът на образованието Диян Стаматов.

“С влизането на новия Закон за училищното и предучилищното образование към 10-ти август издателите ще са готови с предлагане за оценяване от цялата учителска гилдия на учебниците. Тези учебници, за да бъдат равнопоставени един спрямо друг, това може да стане само, когато учителите са изцяло на работа. Август месец не е период, в който учителите са на работа. Именно поради тази причина септември и октомври са месеците, в които ще стане реалното оценяване и пригодност на тези учебници. Това, че тогава е учебната година не е никакъв проблем”, заяви Стаматов.

Пред учители в събота министърът на образованието Меглена Кунева призна, че учениците от първи и пети клас ще започнат на 15-ти септември с нова учебна програма, но със стари учебници.

Изключително важно е учебникът да отговаря на всички изисквания и да е напълно законен, подчерта Стаматов.

Той уточни, че учителите ще имат време да избират по кой от учебниците да преподават до ноември месец, като се очаква от втория учебен срок да преподават по новите учебници. Новата учебна година ще започне със старите учебници, като към тях ще се изготвят приложения към новите програми.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Учебниците за първи и пети клас ще са готови до 10 август

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×