Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Не достигат близо 11 хиляди медицински сестри

doktor_doctor_lekar351111

Близо 11 хиляди медицински сестри не достигат в България, алармираха пред БНР от тяхната професионална организация. Всяка година страната напускат поне 1000 медицински сестри, каза Милка Василева, председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Големият проблем, за който никой не говори, е, че с този дефицит няма как да се изпълнят нормативните промени за качество и достъп до медицинската грижа:

Така коментираната Национална здравна карта за първи път ясно показа, че има един критичен недостиг на 10 800 сестри и всъщност благодарение на това признание на Министерството ние се надяваме да бъдат разработени правилните политики за справяне с този недостиг.

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи подкрепя лекарските протести, но оставя на регионалните ръководства да решат дали да се в включат в националния протест в навечерието на лекарския празник:

Лекарският съюз има основание, защото така или иначе те не успяха да подпишат Националния рамков договор. Въпросът е, че и с нас диалогът не е на нужното ниво.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Не достигат близо 11 хиляди медицински сестри

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×