Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Сервитьори и бармани от Банско отиват в Гърция

greece_kavala_pristanishte_korabi

От десетина дни хотели, магазини и бутици в курорта Банско затварят врати. Десетки комплекси и доста търговски обекти спряха работа заради наближаващия край на зимния сезон и по-малкото туристи. До средата на април примерът им ще последват още доста хотелиери и търговци.

“Персоналът се насочва към морето. Повечето отиват на родното Черноморие, но някои бармани, сервитьори и готвачи, които знаят гръцки, заминават за Гърция. Там в някои курорти сезонът стартира още през април, докато на Черно море – с месец по-късно”, твърдят от туристическия бранш в курортния град, цитирани от “Стандарт”. Статистиката от последните години сочи, че над 50-60 хотела спират да работят от март до средата на ноември. Почти 8 месеца са със затворени врати и не приемат туристи. Някои от собствениците обаче ще изчакат до Великден, който е на 1 май.

Зимните месеци бяха силни и имаше достатъчно посетители. Но през пролетта и лятото много от обектите предпочитат да не работят.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Сервитьори и бармани от Банско отиват в Гърция

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×