Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Бум на варицела в Кюстендил

pregled_doktor_medical_lekar_slushalki1

Бум на варицела в Кюстендил се забелязва през последните дни оплака се майка на първокласничка. В едно от учебните заведения са регистрирани десетки случаи.

„Само в класа на дъщеря ми болните са около 6-7 деца. В съседния клас бройката е над 10. Ужаса е пълен, вместо децата да играят и да се забавляват те ще прекарат ваканцията залостени в домовете си с висока температура и пъпки“, коментира млада майка.

Въпреки големия брой на болни деца, по данни от Регионалната здравна инспекция регистрираните случаи на варицела до 27 март са едва един. Най-вероятно през следващия отчетен период бройката ще набъбне драстично, пише „Монитор“.

„Заболяването протича с висока температура и обриви. Единственото важно нещо е да се дават много течности и лекарства свързани с понижаване на температурата. Няма какво да се направи. А самия инкубационен период трае от 11 до 21 дни“, коментираха педиатри от Кюстендилско.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Бум на варицела в Кюстендил

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×