Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Фирми за добив и преработка на дървесина в Кюстендилско прекратиха дейността си

durva_za_ogrev4

Шест фирми за добив и преработка на дървесина в Кюстендилския регион са прекратили дейността си след въдвеждането на по-строгите правила за транспортиране на дървения материал, тъй като не са успели да изпълнят новите изисквания, предаде БНР.

Съгласно новите правила за добив и транспортиране на дървесината, които са в сила от началото на годината, фирмите са длъжни да оборудват автомобилите си с устройства за видеонаблюдение и джипиес системи. Монтирането на устройствата обаче излиза около 1000 лева и някои от фирмите не могат да си го позволят.

Затруднения по прилагане на новите изисквания има и в някои отдалечени райони, където няма електричество. Близо 240 са обектите за съхранение и преработка на дървесина в областите Кюстендил и Перник. От началото на годината обект на проверки са били 138 от тях.

За констатирани нарушения инспекторите от Регионалната дирекция по горите са съставили 75 акта.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Фирми за добив и преработка на дървесина в Кюстендилско прекратиха дейността си

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×