Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

20% ръст в продажбите на туристически пакети за лятото

plaj_more_morski-Pqsuk_chaduri__plajuvashti

„Около 15 милиона туристи няма да отидат в Турция, Египет и Тунис. Значителна част от тях ще отидат в европейските курорти. Ние нямаме голяма легловата база – едва 1% от европейската, така че няма как да посрещнем голяма част от тези туристи”, заяви пред Нова Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Продажбите вървят с 20% над това, което е било през миналата година. Задава се буря, краят на юли и началото на август много трудно ще се намират легла по българското Черноморие. След слабия сезон миналата година, много хотели са в паника и продават ваучъри за едно легло на няколко туристи.

„Ако тази година не напълним морето, не знам кога ще успеем. Международната ситуация е изключително благоприятна”, заяви Георги Рачев, член на Асоциацията на туристическите агенции.

„Имаме ръст на записванията в почти всички западноевропейски страни, има ръст и в записванията от Източна Европа. Очаква ни хубав сезон”.

Той обаче призова бизнеса да внимава и да продава хотелската база много внимателно.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

20% ръст в продажбите на туристически пакети за лятото

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×