Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Колони от автомобили на ГКПП „Кулата-Промахон“ заради наплив на гърци към страната ни

dai_akcia_avtobusi_gkpp_kulata

Около 8-километрова колона от товарни автомобили и 5-километрова колона от леки автомобили са се образували на ГКПП „Кулата-Промахон“ от гръцка страна. Това каза пред „Фокус” – Пирин Лора Любенова, говорител на ГД „Гранична полиция“. Тя обясни, че причината за струпването на превозните средства е, че днес е националният празник на Република Гърция и голяма част от гърците са се насочили към България за почивните дни.

Любенова допълни, че на изход движението е интензивно, но няма проблеми и забавяния. Тя добави още, че „Гранична полиция“ работи на пълен капацитет като са отворени 4 гишета за проверка на вход и дори отпуските в ГПУ-Петрич са прекратени, за да може да се справи пунктът с интензивния трафик. По думите й, има забавяне при въвеждането на гръцките документи за самоличност, тъй като те са написани на ръка и съответно трябва да се въвеждат ръчно, за разлика от българските, които само минават през четец и проверката е извършена автоматично.

Лора Любенова отправи апел към българските граждани, които се намират в Република Гърция и искат да пътуват към България в днешния ден, да се съобразят с този натоварен трафик на ГКПП „Кулата-Промахон“ и ако са в този регион на Гърция да използват ГКПП „Илинден-Ексохи“, където преминаването се осъществява нормално.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Колони от автомобили на ГКПП „Кулата-Промахон“ заради наплив на гърци към страната ни

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×