Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Откриха изложба с гоблени по повод Деня на жената в Симитли

Tags: bdquo

izlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart_15

Изложба с над 50 гоблена, сътворена от 19 талантливи жени, бяха показани в навечерието на 8-ми март. По случай Международния ден на жената изяществото, сътворено от ръцете на сръчни симитличанки, бе изложено пред обществеността. „Идеята не е просто да запълним стените на залата, а да покажем на обществото това изкуство, които се прави предимно в дома“, казаха организаторите .

Авторите на творбите са от цялата община Симитли. Чрез тази изложба, за пореден път община Симитли показва колко талантлива е българската жена. Днес съвременната жена в часовете на отдих, бод след бод, вае тези красиви гоблени. 19-те жени, които участват в изложбата са една малка част от всички, които работят много и украсяват домовете си с това изящно изкуство. Те са с различни професии, но това не пречи на нито една от тях да създава едно от най- фините изкуства.

„Доста жени шият, имам десетина ученички от трети и четвърти клас, които идват в магазинчето ми за гоблени в голямото междучасие и имат огромното желание да се научат. Това е моята гордост, не всички гоблени, които съм ушила, а децата, желанието за гобленарството ме прави щастлива”, сподели една от инициаторките на изложбата Маргарита Мицова, която наскоро отвори магазин за гоблени в Симитли.

Десетки граждани дойдоха да разгледат изложбата, която ще бъде отворена и днес (8-ми март) и утре (9-ти март) за всички любители на гобленарството.

Кметът Апостолов поздрави всички жени и подари на всяка от тях цвете по случай Деня на жената. Малката Кати отправи поздрав към всички майки и жени със стихотворение за силата и волята на жената.

izlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart_42izlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart155izlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart_86izlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart_01izlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart_277izlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart_014izlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart_apizlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart12izlozhba-s-gobleni-otkriha-v-simitli-8-mart0194This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Откриха изложба с гоблени по повод Деня на жената в Симитли

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×