Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Асфалтират 13 км път до Петрич

polagane_asfalt_ukrepvane_put_bansko_gce_delchev_s_kremen

Цялостна рехабилитация ще бъде извършена на път III-108, който е от отбивката на АМ „Струма” до град Петрич. Дължината на отсечката е 12,7 километра, част е от републиканската пътна мрежа. „От Агенция „Пътна инфраструктура” ни увериха, че ще асфалтират цялото шосе. То се ползва повече от 2 години заради ремонта на автомагистрала „Струма” и наистина се нуждае от рехабилитация. Ще се ремонтират всички съпътстващи съоръжения – отводнителни канали, водостоци, ще се укрепи пътят, където има блатисти местности”, заяви пред „Стандарт“ кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Основните дейности по укрепването на моста в местността „Синия гьол“ на същото шосе вече са приключили. Остават само дребни довършителни работи, за да се открие официално ремонтираният участък. Проблемът там бе, че има много подпочвени води. Те подкопават пътното платно. Заради това се направи нов водосток. Въпреки че не е официално открит, леките автомобили и микробусите вече преминават по моста. Целта им е да избегнат обходния маршрут, който обаче още ползват тежкотоварните камиони. Те пътуват по шосето през селата Кърналово, Михнево, Кавракирово и Първомай.

Пътуването се удължава с близо 15 километра. Самият пътен участък не е в добро състояние, а всеки ден по него минават десетки тежкотоварни автомобили. „От АПИ са поели ангажимент да направят основен ремонт и на това трасе, което в момента се използва, за да се стигне до Петрич. Шосето е от републиканската пътна мрежа”, каза още градоначалникът.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Асфалтират 13 км път до Петрич

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×